Johan Arnt Vatnan fra Metier blir prosjektdirektør for Tønsbergprosjektet - forprosjekt nytt sykehus i Vestfold (SIV)

Metier tildeles prosjektdirektørrollen for Tønsbergprosjektet

Johan Arnt Vatnan fra Metier skal lede forprosjektet for Tønsbergprosjektet til Sykehuset i Vestfold HF (SIV).

Han har lang erfaring innen ledelse av komplekse byggeprosjekter, og har tidligere blant annet ledet utbyggingen av nytt St. Olavs hospital i Trondheim.

Byggeprosjektet er på vel 40.000 kvm og omfatter nye bygg til sykehuspsykiatrien og til somatiske sengeområder med nytt akuttsenter.

- Jeg ser frem til å komme i gang og er ydmyk i forhold til den store oppgaven som ligger foran oss, sier Vatnan.

- Ved hjelp av beste praksis-metodikk og den samlede erfaringen som vi nå har i prosjektledelsen er vi godt rustet til å starte jobben. En av mine viktigste oppgaver blir å være en pådriver i forhold til å utfordre tradisjonelle gjennomføringsmetoder, ta i bruk digitale arbeidsprosesser og utnytte gevinstpotensialet i ny byggmetodikk. Dette blir spennende, legger han til.

Sykehuset i Vestfold har høye ambisjoner for byggeprosjektet. Målene er 50 prosent kortere byggetid, 10 prosent lavere byggekostnader og 0 byggefeil. Ellen Kongshaug har hatt ansvaret for konseptutredingen og sitter nå i prosjektstyret.

- Vi er opptatt av å være innovative i forhold til å nå våre mål. Smidige digitale arbeidsprosesser, åpenBIM og «fra byggeplass til montasjeplass» er mantra i våre prosjekter. Her ligger de store mulighetene til å nå våre mål. Nå er vi er glade for å ha Vatnan med på laget. Men hans brede og lange erfaring fra prosjektledelse av komplekse bygg, føler vi oss trygge på at vi skal kunne gjennomføre prosjektet på best mulig måte, sier Kongshaug.