24 Statsbygg-prosjekter ferdigstilt i 2014

Statsbygg ferdigstilte 24 byggeprosjekter i fjor, blant annet sin største eiendom noen sinne, Høgskolen i Bergen.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider mandag.

Det største nybygget i Statsbygg-porteføljen for 2014 var Høgskolen i Bergen.

Med en prislapp på 2,1 milliarder, som var under de budsjetterte rammer, ble Høgskolen i Bergen åpnet i september.

– Vi gjennomfører så godt som alle våre byggeprosjekter innenfor avtalte tids- og kostnadsrammer. Høgskolen i Bergen ble ferdigstilt 450 millioner kroner under kostnadsrammen. Det er veldig bra, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Med sine 51.000 kvadratmeter er Høgskolen i Bergen den største eiendommen av alle i Statsbyggs portefølje, heter det i pressemeldingen.

To av fjorårets ferdigstilte byggeprosjekter var rehabiliteringsprosjektene Eidsvollsbygningen og sentrumsbygningene ved Universitetet i Oslo.

Eidsvollsbygningen var ferdigrestaurert til grunnlovsjubileet, og framstår nå med den verdighet den fortjener, skriver Statsbygg.

– De ferdigstilte prosjektene for 2014 og de prosjektene vi jobber med, forteller at vi har byggherreansvaret for store og komplekse prestisjeprosjekter. Dette er spennende og morsomme utfordringer for oss i Statsbygg og for våre leverandører. Alle byggeprosjektene til Statsbygg er selvsagt ikke i milliardklassen. Det sier seg selv at når vi til enhver tid har rundt 130 byggeprosjekter pågående, vil de variere i størrelse og kompleksitet, avslutter Nikolaisen.