Daglig leder i Skógr, Magnus Johansen.Prosjektleder for flis i Skógr, Per Arne Grøndahl.

Flotte flater fra gulv til tak

Gulvleggerne i Norsk Gulvservice åpnet torsdag opp sin butikk og showroom Skógr på Skøyen i Oslo.

Norsk Gulvservice har siden 2002 lagt og slipt gulv på hele Østlandet. Nå har de realisert drømmen om å vise frem og selge inn de forskjellige mulighetene som finnes innen tregulv og flis.

I butikken Skógr kan både privat- og proffkunder se samspillet mellom både tre og stein på ett sted, med spesialutvalgte produkter og håndverkere til å bistå med både råd, gulvlegging og vedlikehold.

– Her skal man finne alt på ett sted, både parkett og fliser. Med mange års bakgrunn i Norsk Gulvservice har jeg sett mye dårlig parkett, så da vi endelig bestemte oss for å følge denne drømmen, valgte vi å satse på gode leverandører, og virkelig vise frem at det finnes mange gode løsninger i denne bransjen, sier daglig leder i Skógr, Magnus Johansen.

Johansen understreker at selv om man har lagt seg på en linje med kvalitetsprodukter, hvor kvadratmeterprisen på tregulv gjerne starter på rundt 700 kroner, vil gulv- og flisleggerne i Skógr også kunne bistå kundene med å få tak i enklere løsninger.

– Utstillingen vår er ment å være inspirerende, sier han.

Utenom det vanlige

Både parkett, listverk og mange forskjellige typer fliser kan sees i sammenheng med hverandre i butikken. Skógr har også et samarbeid med en lokal møbelsnekker for å kunne belyse ytterligere spennende løsninger.

Prosjektleder for flis i Skógr, Per Arne Grøndahl.

Prosjektleder for flis i Skógr, Per Arne Grøndahl, forteller at man har valgt å fokusere på de litt spesielle løsningene.

– De flisene vi viser frem her, er gjerne litt utenom det vanlige. For eksempel har vi her italienske designerfliser på 120 ganger 120 centimeter, og like ved siden av har vi betongpanel fra Drammen. Vi kan skaffe nesten alt av fliser her, sier Grøndahl.

Prosjektlederne forteller at beliggenheten i et av Oslos designområder gir god nærhet til arkitekter og interiørarkitekter.

– Vi knytter gode relasjoner, og tilbyr en komplett pakke for inspirasjon, sier han.

Sterke merkevarer

Butikken har en rekke store leverandører, inkludert italienske Di Legno, som for første gang er på plass i norske utsalg, samt et stort utvalg gulv fra Moelven.

Moelven har også fliser og paneler i termoask i butikken, varmebehandlet tre som kan brukes i våtrom.

– Her har vi også flaggskipet vårt på miljø, finske Timberwise, som er helt utslippsfrie, sier Magnus Johansen.

Johansen understreker at butikkåpningen ikke utgjør noen stor overgang for de ansatte håndverkerne i bedriften.

– Jeg må fortsatt ut og slipe gulv hver uke, smiler han.

Selv med en high-end butikk på Skøyen, er de fortsatt gutta på gulvet.