Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Transportfirma bortvist fra milliardprosjekt

Et transportfirma som jobber ved rv. 4 prosjektet mellom Gran og Jaren er bortvist og politianmeldt for manglende transportløyver og falske leiekontrakter.

Ifølge Statens vegvesen er det ilagt kjøreforbud på åtte lastebiler som er brukt av en underentreprenør i prosjektet.

– Våre kontrollører avslørte i går at flere transportløyver og leiekontrakter var falske. Vi ser svært alvorlig på dette. Vi har underrettet Skatt øst om saken og transportfirmaet vil bli anmeldt, sier fagleder i Statens vegvesen, Karl Ingvald Fuhr i en pressemelding.

Alvorlig sak

– Dette er en alvorlig sak. Vi ønsker selvsagt ikke at useriøse aktører som dette skal jobbe på våre anlegg. Samtidig er jeg glad for at vi har dyktige kontrollører i Vegvesenet, som avslører slike lovbrudd, sier prosjektleder Anne Brit Moen i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har foreløpig ikke gått ut med navn på firma.

NCC sjekker saken

Det er NCC Construction som er hovedentreprenør for prosjektet. Prosjektleder Arnfinn Erlien sier til avisa Hadeland at de vil undersøke det som har skjedd, men han tror ikke det dreier seg om forfalskning.

– Vi stiller oss litt uforstående til at Statens vegvesen konkluderer med at det er lovbrudd. Vi mener vi snakker om manglende dokument, ikke forfalskning. Vi må sjekke situasjonen, sier Erlien til Hadeland.