Foto: Nordlandsnett

Otera tildelt prestisjeprosjekt i Nordland

Otera har inngått kontrakt med Nordlandsnett om byggingen av 132 kV høyspentledninger på Svartisen. Kontrakten er verdt 55 - 65 millioner.

Oppdraget for Nordlandsnett innebærer at Otera skal bygge en 15 km lang høyspentledning mellom Svartisen kraftverk og Halsa transformatorstasjon i Nordland. Dette skal sikre stabil strømforsyning for beboere og industri i midtre Nordland.

Dette er et stort og viktig prosjekt for sørlandsbedriften Otera, og arbeidet varer til desember 2016.
- Vi vil ha flere dedikerte ressurser fra Otera som skal jobbe fulltid på prosjektet, så dette er en verdifull kontrakt for virksomheten, sier senior prosjektleder i Otera, Kim Holteberg.
Nordlandsnett eier regionalnettet mellom Mo i Rana og Fauske / Bodø og distribusjonsnettet i Bodø, Beiarn, Gildeskål og Saltdal kommune, og overfører strøm til 32.000 abonnenter i disse kommunene. Prosjektet er krevende, på grunn av mye ulendt terreng. I prosjektet blir det brukt helt nye komposittmaster av sterkere og lettere materiale.
Det skal totalt settes opp 65 mastepunkt som inneholder to til tre komposittmaster per punkt, til sammen settes det opp 149 komposittmaster.
- Etter en totalvurdering av flere tilbydere falt valget på Otera. De leverte det mest fordelaktige tilbudet med tanke på pris, kvalitet, gjennomføringsevne og miljø, sier prosjektleder i Nordlandsnett, Trond Storjord.