Giardiasmittet advokat saksøker Bergen kommune

Advokat Beate Hamre krever 14 millioner kroner i erstatning for å ha blitt smittet av forurenset drikkevann etter giardia-epidemien i Bergen i 2004.

Rundt 2.500 personer ble smittet av giardia-infeksjon etter at drikkevannet fra Svartediket ble forurenset med kloakk for elleve år siden, melder Bergensavisen.

Mange av dem som fikk påvist giardia-infeksjon, har slitt med langvarige plager i ettertid. Siden 2004 har det blitt reist over 500 erstatningssaker som følge av vannskandalen, men kravet fra advokat Beate Hamre er det største fra en enkeltperson. Rettssaken starter mandag i Bergen tingrett.

De største postene i Hamres krav er lidt tap av 3,5 millioner kroner, et fremtidig inntektstap på 7 millioner kroner og skatteulempe på 1,6 millioner.

Bergen kommune mener på sin side at det ikke foreligger erstatningsbetinget skade eller økonomiske tap for Hamre. Kommunen hevder videre at Hamre ikke kan dokumentere noe tap eller årsakssammenheng med plager i etterkant av infeksjonen, skriver avisa.