Lindab med FG-godkjente sandwichpanel

Som første leverandør i Norge tilbyr nå Lindab FG-godkjente sandwichpanel.

At sandwichpanelet er FG-godkjent betyr at de er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd og tilfredsstiller forsikringsselskapenes krav til sikkerhet. Å bruke FG-godkjente paneler kan gi rabatt på forsikringen og nedsatt egenandel ved skade.

Gjennom å benytte disse elementene på bygningen, bedres den fysiske sikringen av bygget ved at det forlenger tiden det tar å komme seg gjennom fasaden. Alternativt tvinges personer med uærlige hensikter å benytte metoder som gir så mye støy at forsøket på innbrudd vil oppdages.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått disse panelene FG-godkjent, sier Thomas Hustoft, produktansvarlig for byggkomponenter i Lindab Norge.

- Vi tar dette som en anerkjennelse av kvaliteten på vårt produkt. Dette vil gjøre det mulig for bedrifter med høyere krav til sikkerhet å bygge på en mye billigere og raskere måte enn før. Som et alternativ til tradisjonelle bygningskonstruksjoner eller forsterkning av bygningskonstruksjon kan nå Lindabs sikkerhetspaneler benyttes. Trenger man en pålitelig løsning er dette derfor en god og økonomisk løsning.

Sandwichelementene er forsterket med rundstål i tillegg til flattstål langs skjøtene. Elementene leveres med kjerne av steinull (Base/Plus) i tykkelse 150, 175, 200, 240 og 300 mm. Sikkerhetspanelene har samme utseende som vanlige sandwichpanel når de er montert, og lyd-, tetthets- og isolasjonsegenskaper blir ikke endret. De gir heller ikke merarbeid for montøren.