Seksjon for brukerfinansiering søker to kontorledere

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeOslo
Søknadsfrist20.03.2015

Vil du være med å lede utviklingen av bompengeinnkrevingen i Norge?

Vi etablerer nå to kontorer ved Seksjon for brukerfinansiering i Vegdirektoratet, og vi trenger deg som ønsker å bidra inn i ledelsen av enheten. Arbeidssted for begge stillingene er i Vegdirektoratet på Brynseng i Oslo.

Leder - Kontor for bompengeforvaltning

Kontor for bompengeforvaltning vil bestå av ca. 10 medarbeidere som jobber med å kvalitetssikre det faglige grunnlaget for nye bompengeordninger i Norge før politisk behandling i regjering og Storting. Kontoret vil ha ansvar for å forvalte og videreutvikle relevante avtaler mellom staten og bompengeselskapene, i tillegg til innhenting av grunnlagsdokumentasjon til statistikk. Kontoret vil også få en del utredningsoppgaver knyttet til bompengeinnkreving.

Leder - Kontor for AutoPASS

Kontor for AutoPASS vil bestå av ca. 10 medarbeidere som har ansvar for den tekniske delen av bompengeinnkrevingen i Norge. Det innebærer blant annet å sikre utviklingen av AutoPASS-systemet og kontoret vil ha et overordnet ansvar for kvaliteten på alt teknisk utstyr, bl.a. sentralsystem, AutoPASS-brikker og vegkantutstyr.

Ansvar og arbeidsoppgaver for stillingene:

  • Deltakelse i seksjonens ledergruppe
  • Lede arbeidet i enheten stillingene er tillagt fag-, personal-, budsjett- og resultatansvar
  • Bidra til utvikling av eget fagområde og seksjonen generelt
  • Bidra til faglig samhandling og best mulig ressursutnyttelse i seksjonen
  • Kontakt med Samferdselsdepartementet, Statens vegvesens regioner, andre etater, fagbransje- og organisasjoner

Kvalifikasjonskrav:

Du må ha 4-5 års utdanning fra universitet eller høgskole innen tekniske, økonomiske eller samfunnsvitenskapelige fag. Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning. Oppgavene tillagt stillingene krever at du har god skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk. Erfaring fra ledelse i offentlig virksomhet er en fordel.

Som leder ved Kontor for bompengeforvaltning er det en fordel om du har erfaring med eller god forståelse for politiske prosesser. Det er en forutsetning at du behersker nynorsk i denne stillingen.

Inngående teknisk forståelse og kompetanse er ønskelig for stillingen som leder ved Kontor for AutoPASS. I stillingen kreves det at du behersker muntlig og skriftlig engelsk.

Dette ønsker vi oss

Vi ser etter trygge ledere som har evnen til å lede dyktige fagfolk på en tydelig måte. Vi ønsker at du skal finne balansen mellom operativt og strategisk arbeid, mellom fag og forvaltning og mellom arbeid og fritid både for medarbeiderne dine og deg selv.

I Statens vegvesen ønsker vi å være profesjonelle, fremtidsrettede og inkluderende. Som leder av kontoret er det viktig at du

  • kommuniserer og samhandler godt, ser løsninger og kan vise handlekraft også gjennom faglig styrke
  • engasjerer medarbeidere og samarbeidspartnere til å tenke i framtidsscenarioer og vurdere hvilke krav dette stiller til det vi leverer
  • jobber målrettet for at Statens vegvesen skal være imøtekommende, ha omtanke for omgivelsene og være tilgjengelig

Alle ledere i Statens vegvesen må ta ansvar for å utvikle sine medarbeidere og seg selv, og være bevisst på at de er rollemodeller og kulturskapere.

Vi tilbyr

  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • egne lederutviklingsprogram
  • fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Kontaktperson:

Nærmere opplysninger om stillingene får du ved å kontakte avdelingsdirektør Arve Kirkevold på tlf. 22 07 37 32/481 08 802.

Søk stillingene på www.vegvesen.no/jobb - ledige stillinger i Vegdirektoratet innen 20. mars 2015 eller søk her

Vis flere stillinger: