Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) er en av de som deltar på EBAOs årsmøte.

Berger Røsland og Lippestad på EBAO-årsmøte

Utviklingen av Oslo, offentlige anskaffelser og etikk er temaer når Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) holder årsmøte torsdag.

Med byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og advokat Geir Lippestad som innledere, er det duket for både nyheter knyttet til Oslo kommunes anskaffelsesregelverk og viktige betraktninger om etikk og samfunnsansvar. Det siste vil advokat Geir Lippestad gå i dybden på under overskriften "Etikk og verdier som midler for å forebygge kriser".

- Useriøse aktører som søker innpass i vår næring utfordrer både de offentlige bestillerne og bedriftene selv. Årets innlegg speiler dette – vi vil få nyttig informasjon om hvordan det offentlige tenker og råd om hvordan vi selv bør velge i hverdagen, sier styreleder i EBAO, Haakon Tronrud.

Han håper på et godt besøkt årsmøte, ikke minst med bakgrunn i den store medlemsveksten i regionforeningen det siste året.

- I fjor kunne vi presentere åtte nye medlemsbedrifter, i år er tallet syv. EBAO teller nå 71 medlemmer og en rekke underavdelinger som samlet omsetter for 28 milliarder kroner i regionen, sier direktør i EBAO, Ole Henrik Ystehede.

Veksten i medlemmer det siste året har særlig kommet innen anlegg og jernbane, med Baneservice AS som størst av de nyinnmeldte.