To Norwegian-fly står parkert ved Oslo Lufthavn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Norwegian leier inn fly – fagforeningen reagerer

Norwegian har leid inn ni fly med mannskap fra utenlandske selskaper for å begrense skadene av streiken. Flyene skal brukes på Norwegians europeiske ruter.

– Det gjør vi for å ta vare på passasjerene våre. Pilotene bør tenke over at det er passasjerene vi lever av, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Fagforeningen Parat reagerer sterkt og mener streikebryteri er tatt til et nytt nivå.

Hos fagforeningen Parat forventer man nå at internasjonale fagforeninger kommer på banen i konflikten.

– Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss. Jeg både håper og tror at de vil komme og hjelpe oss med sympatiaksjoner og ting som kan bidra til å stoppe Norwegian i å gjennomføre streikebryteri, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til TV 2.

– Norwegian-ledelsen har i flere dager forsøkt å få motparten Parat i tale, men det har ikke vært mulig. Nå ser vi resultatet, sier Sandaker-Nielsen.

– Det stemmer ikke at vi ikke vil snakke. Vi har sendt flere meldinger om at vi gjerne stiller til forhandlinger. Men det var ikke det ledelsen ville ha, de ville ha andre typer møter. Det er ikke aktuelt. Det eneste som er aktuelt nå er å gjenoppta forhandlingene igjen, sier Skjæggerud.

– Vi kan dokumentere at det var under hånden-kontakt i går for å få gjenopptatt forhandlingene, men det ble stilt krav som ikke var mulig å imøtekomme.

Kravet var at opptrappingen av streiken onsdag skulle utsettes.

– Alle parter visste om at det kunne komme til en opptrapping i dag. Å kreve at vi skal stoppe opptrappingen for å komme tilbake til forhandlingsbordet, er ikke slik dette spillet virker, sier han.