Østlendinger maler mest svart i Norge

Østlandet verst på svart arbeid. I en ny undersøkelse gjennomført på vegne av Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF) svarer 17 prosjekt bekreftende på at de betaler svart.

Norges første undersøkelse med fokus på svart malerarbeid avslører at praksisen er utbredt. Østlandet er verst i klassen. Én av fire østlendinger kan ikke vise til kvittering for utført malerarbeid og nesten én av fem innrømmer at de har brukt svart arbeidskraft til maling.

– Vi kjenner oss dessverre igjen i undersøkelsens resultater. Det er fristende å betale svart når mange andre gjør det. Det er for enkelt å drive ulovlig og useriøse aktører har presset prisene ned til det uforsvarlige, sier styreleder i MLF Lars Barg.

Hovedstaden skiller seg positivt ut fra landsdelen forøvrig. Ni av ti Oslobeboere får kvittering, og bare 2 prosent innrømmer bruk av svart arbeid.

– Eksempelets makt er stor, både på kjøper- og selgersiden. Den enkelte forbruker må ta ansvar og Oslo bør løftes frem som et eksempel til etterfølgelse for resten av landet, sier Barg.