Illustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: AirbnbIllustrasjon: Airbnb

Gjør om Holmenkollbakken til designleilighet

I to dager i mars åpner toppetasjen i Holmenkollbakken som designleilighet på bolignettstedet Airbnb.

Det skriver Airbnb i en pressemelding denne uken.

«Toppleilighet med panoramautsikt og unike skimuligheter», er beskrivelsen av Oslos kanskje mest unike utleieleilighet denne våren. Når Skiforeningen inviterer verden til å leie øverste etasje i Holmenkollen 26. og 27. mars for første, og antakelig siste, gang, forventes det enorm pågang fra hoppinteresserte leietakere.

– En sprø idé har blitt virkelighet, sier driftsansvarlig for Holmenkollen Kultur & turistanlegg i Skiforeningen, Jeanette Hansen.
Skiforeningen har, ifølge pressemeldingen, lenge lekt med tanken på at Holmenkollen er Norges beste beliggenhet, og at toppen av hoppet hadde vært perfekt for en leiligheten. Nå blir ideen virkelighet.

Airbnb har per i dag over én million boliger tilgjengelig verden over, men det er den enkelte utleier som står som vertskap. Skiforeningen tar ansvar for at gjestene i Holmenkollen skal få en uforglemmelig opplevelse, heter det i pressemeldingen.
– Vi skal ta godt vare på gjestene som kommer hit for å overnatte. De får servert middag i tårnet, eget skiteknikkurs i løypa, og de skal få prøve seg som skiskyttere, sier Jeanette Hansen. I boligannonsen fristes det med walk-in-zip-out, 2.600 kilometer preparerte skiløyper, ingen gjenboere, sitteplass til 30.000 gjester og en bygning som er nyoppusset for noen hundre millioner kroner. Samtidig advares eventuelle gjester mot faren for støy fra jubelbrus og kubjeller. Oppholdet avsluttes ved at gjestene forlater tårnet samme vei som hopperne bruker, i et 361 meter langt svev ned til bunnen av bakken. Men i motsetning til de profesjonelle blir overnattingsgjestene trygt hengende i en line hele veien ned.

Se Holmenkollen-annonsen på Airbnb her.