Fornøyd vertskap for frokostseminaret i regi av OEC Gruppen; fra venstre Steinar Støre, Kjersti Hallingstad og Svein Petter Raknes i OEC Gruppen.

Stinn brakke for fabrikkbygde sykehus

Mer enn 80 deltakere fra ulike helseforetak, sykehus, rådgiverfirma og leverandører fikk med seg OEC Gruppens frokostseminar om alternative byggemetoder i helsesektoren.

- Vi er strålende fornøyd med deltagelsen, sier seksjonsleder Helse og sykehusbygg Kjersti Hallingstad, som fikk god uttelling for seminarets programtittel: « Fabrikkbygd, seksjonsbygd eller annen byggemåte av industriell karakter - et reelt alternativ i sykehusprosjekter?». Ifølge Hallingstad belyste frokostseminaret flere sider fra tidlig planlegging, juridiske problemstillinger og forventninger til kvalitet og kompetanse.

OEC Gruppen/Hospitalitet har prosjektledelsen for bygging av Nye Kirkenes Sykehus som nylig inngikk en totalentreprisekontrakt med den tyske seksjonsbyggeren Cadolto for bygging av sykehuset. Selskapet ledet også utvidelsen av Drammen sykehus i 2014 da fire nye operasjonsstuer ble heist på plass i løpet av to netter.

Deltakerne på frokostseminaret fikk gode innspill på mulighetene med seksjonsbygg:

Advokat Arne Scott i Pacta advokatfirma as viste til nye anskaffelsesregler som fra neste år gir byggherren bedre mulighet for å kunne gjennomføre konkurranse med forhandlinger.

- For Kirkenesprosjektet var dette helt avgjørende for å komme i havn med byggekontraktene, fastslo Scott.

Arkitekt Michael Ramm-Østgaard i Momentum arkitekter AS , avkledde fordommene om at seksjonsbygg gir stramme begrensninger i forhold til utforming, kvalitet og fleksibilitet.

- Byggemetoden kan gi gode løsninger med høy bygningsmessig kvalitet, sa bl.a Ramm-Ødegård.

Liv Haugen i Sykehusbygg HF hadde fokus på at valg av byggemetode ikke måtte gå ut over kvalitet og funksjonalitet.

– Det jeg har hørt her gir trygghet for at dette også ivaretas ved fabrikkbygging av sykehus, sa Liv Haugen.