Harald Espedal ny styreleder i Lyse

Valgkomitéen i Lyse har innstilt Harald Espedal (f 1972) som ny styreleder i Lyse Energi AS (konsernstyret). Valget finner sted på bedriftsforsamlingens møte 30. april 2015.

- Jeg er svært glad for at Harald Espedal har takket ja til å påta seg styreledervervet i Lyse. Han er en kapasitet med bred nasjonal og internasjonal næringslivsbakgrunn - kombinert med god, regional forankring, sier Christine Sagen Helgø, ordfører i Stavanger og leder av valgkomitéen.

Espedal overtar styreledervervet etter Ivar Rusdal. Sagen Helgø berømmer nåværende styreleder Ivar Rusdal.

- Han har gjort en fremragende jobb for Lyse, som styreleder siden 2008, som styrets nestleder 2002 – 2008 og styremedlem fra 1998. Selskapet leverer svært gode resultater, og verdiene er doblet siden konsernetableringen i 1998, sier hun.

Da Rusdal ble gjenvalgt som styreleder for ett år siden, gjorde han det samtidig klart at dette uansett ville være hans siste periode i Lyses styre.

- Evnen til å tenke langsiktig er den viktigste egenskapen i Lyse, og det gjelder også for styreledervervet. Helt siden gjenvalget i fjor har jeg vært opptatt av å sikre kontinuiteten, og det er en spesiell glede å kunne gi stafettpinnen videre til Harald Espedal, den beste kandidaten regionen har å framby, sier Ivar Rusdal.

Påtroppende styreleder Harald Espedal driver egen virksomhet etter å ha vært administrerende direktør i Skagen AS i perioden 2002 – 2014. Han er utdannet siviløkonom fra NHH der han også har gjennomgått høyere revisorstudium. Espedal er i dag nestleder i styrene for henholdsvis Oslo Børs og Stavanger konserthus, og har tidligere blant annet vært styreleder i Verdipapirfondenes Forening.

- Lyse-konsernet har gjennom det siste tiåret utviklet seg fra å være en leverandør av elektrisitet til å forsyne hjem og bedrifter med strøm, internett, TV, smarthusteknologi og velferdstjenester. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som styreleder i et lønnsomt og framtidsrettet konsern, sier Espedal.

Valgkomitéen i Lyse består av ordførerne Christine Sagen Helgø, Stavanger, Stanley Wirak, Sandnes, Ole Ueland, Sola, Helge Steinsvåg, Strand, Ane Mari Braut Nese, Klepp (også leder av bedriftsforsamlingen) samt stortingsrepresentant Olaug Bollestad.