Norwegian Earthquake Engineering Day 2015 – NEED2015

StedOslo, Norge
ArrangørNorsk Jordskjelvteknisk Forening – Tekna
Fra11.03.2015
Til11.03.2015
TidspunktOnsdag kl 8.45 - 15.45

Norge er et land med lavt/moderat seismisk aktivitet, hvor det har vært lite fokus på seismisk dimensjonering både på universitet og blant profesjonelle aktører i bransjen.

Siden innføringen av Euro­kode 8 som gjeldende standard i 2010, ble fagmiljøet introdusert for et relativt ukjent territorium. For å bidra til å øke kompetansen i jordskjelvteknikk, arrangerte NJF den første Norwegian Earthquake Engineering Day i 2012, såkalte NEED2012. Den 11. mars 2015 skal NJF organisere den andre i serien av Norwegian Earthquake Engineering Day, NEED2015.

NJF sitt mål er faktisk å innføre en standard som kan benyttes i seismisk dimensjonering av innlandsprosjekter, og som kan samordne tolkningen av Eurokode 8 og utførelse av analyser og til slutt seismisk dimensjonering for konstruksjoner. For å oppnå dette målet, samler NJF denne dagen eksperter fra bedrifter og institusjoner i Norge innenfor områdene jordskjelvteknikk, jordskjelvgeoteknikk og seismisk dimensjonering.

Arrangementsbeskrivelse
Arrangementet avholdes som et seminar med bidrag fra nasjonale eksperter, samt en keynote-foreleser, Prof. Dr. Ahmed Elghazouli fra Imperial College i London som vil gi en oversikt og et kritisk blikk på seismisk dimensjonering i henhold til Eurokode 8. Videre skal flere andre interessante tema behandles i mer detalj. Mens morgenøkten er planlagt som en mer teoretisk sesjon, vil ettermiddagssesjonen fokusere på to utfordrende problemstillinger: (1) eksisterende bygninger og (2) modellering av bygninger for seismisk analyse.

Hvem er arrangementet for?
Arrangementet egner seg for alle som prosjekterer konstruksjoner i Norge og spesielt for rådgivende konsulenter innenfor byggeteknikk og geoteknikk, men det anbefales også for entreprenører og arkitekter.

NB! Foredragene vil bli presentert enten på norsk eller engelsk.

Påmeldingsfrist: 27. februar

Program og påmelding