Ill. Statens vegvesen

Planlegger siste del av E6 Ranheim-Værnes

Statens vegvesen inviterer til informasjonsmøter 4. og 5. mars i forbindelse med oppstart av reguleringsplan for E6 Reitan - Værnes.

Planarbeidet skal legge til rette for firefelts E6 med doble tunnelløp mellom Trondheim og Stjørdal.

Forslag til reguleringsplan for første delstrekning er ferdig, og nå varsles formell oppstart av reguleringsplan for siste delstrekning inklusive Stavsjøfjelltunnelen, Helltunnelen, kryssløsninger og parallelle bruer over Homla og Stjørdalselva, samt arealer for anleggsgjennomføring.

I Konsekvensutredningen (KU) for hele strekningen Ranheim - Værnes er det lagt overordna føringer om f.eks. veilinje, utforming av bruer og kryss, og hvor ekstra tunnelløp skal gå. Dette blir presentert i møtet, melder vegvesen.no.

Nå starter det detaljerte arbeidet med reguleringsplan, det vil si hvordan arealene inntil vegen er tenkt brukt.

Selve tiltaksområdet for veiutvidelse er lite, men det trengs tilgang til anleggsområder under byggingen. Dette blir tilbakeført til dagens bruk etterpå.

I henhold til Plan- og bygningsloven skal det være en stor grad av samhandling og medvirkning fra alle berørte parter i et planprosjekt.

- Nå har vi samhandlingsfase i februar og mars der vi ønsker å få mest mulig stedsinformasjon, sier planprosjektleder Torstein Ryeng i Statens vegvesen.