Kongeparet skal være til stede når NGI og UWA skriver under på sin sammarbeidsavtale fredag.

Kongeparet til australsk seminar med NGI

Det norske kongeparet vil være til stede under signeringen av en samarbeidsavtale mellom NGI og australske UWA under et seminar i Perth fredag.

Det skriver NGI i en pressemelding på byrånettsiden mynewsdesk.com onsdag.

Fredag 27. februar vil kong Harald og dronning Sonja delta på et miniseminar om maritim og offshore-relatert forskning og forretningsvirksomhet, i Perth på den australske vestkysten.

Andrew Deeks fra NGI og Professor Mark Cassidy fra UWA skal på miniseminaret fortelle om det langvarige samarbeidet mellom de to organisasjonene.

Gjennom de siste 20 årene har professorer og studenter fra UWA hatt forskningsopphold hos NGI i Oslo, heter det i pressemeldingen.

Tilsvarende har fageksperter ved NGI tilbrakt tid ved UWA. De to institusjonene samarbeider nå i en rekke forskningsprogrammer. Eksempler på dette er et prosjekt for pålitelighetsmetoder innen peledesign, og et annet for testing av ny type fundamentering for offshore vindenergi. Begge prosjektene fokuserer på å redusere materialbruk, raskere og mindre støyende installasjon, og utvikling av ny kost-effektiv og miljøbevisst energi-produksjon, skriver NGI.