Illustrasjon: Schmidt Hammer LassenIllustrasjon: Schmidt Hammer LassenIllustrasjon: Schmidt Hammer LassenIllustrasjon: Schmidt Hammer LassenIllustrasjon: Schmidt Hammer LassenIllustrasjon: Schmidt Hammer Lassen

Schmidt Hammer Lassen vant kontorbygg i Oslo

Schmidt Hammer Lassen architects har vunnet konkurransen om å tegne et rundt 50.000 kvadratmeter stort forretnings- og kontorkompleks sentralt i Oslo.

Prosjektet vant blant annet fordi det forsterker de eksisterende bykvalitetene og skaper en ny sammenheng mellom bygning og byliv.

Slik beskriver arkitektene prosjektet i Ruseøkkveien selv: «Vinnerprosjektet består av en sammenhengende bygningsstruktur, som i de øverste etasjer deles opp i mindre deler. Prosjektet fremstår utvendig som en stringent skulptur, som tilpasser seg stedets forskjellige skalaer og byens gateprofil. Mot gaten åpner bygningen seg opp og skaper passasjer og snarveier gjennom komplekset. I midten av anlegget er det en offentlig plass».

- Vi har tegnet et prosjekt, som skaper en synergi mellom bygningens daglige brukere, de besøkende til de mange butikker og restauranter og mennesker, som rett og slett passerer gjennem kvarteret, forklarer prosjektansvarlig senior partner, Kristian Lars Ahlmark i Schmidt Hammer Lassen architects.

Planlagt byggestart for prosjektet er i 2017, og arkitekten har en ambisjon om at bygget skal oppnå BREEAM Excellent.