Konferansen tar for seg hvordan Ski kan legge til rette for bolig- og næringsutvikling både frem mot og etter at Follobanen er ferdig utbygd. (Ill: Jernbaneverket)

Rekordinteresse for knutepunkt-konferanse

Utviklingen av Ski som knutepunkt i kjølvannet av milliardinvesteringer i Follo-banen, har fått politikere og næringsliv til å gå mann av huse: Ikke mindre enn 124 er påmeldt tirsdagens konferanse i Ski Rådhusteater.

Konferansen, som har kommet til etter initiativ fra Entreprenørforeningen Bygg- og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO), er et samarbeid mellom NHO Oslo og Akershus, Norsk Eiendom, EBAO og Ski kommune.

– Det er gledelig med slik interesse, og det viser hvor viktig det er at det offentlige kommer tidlig i dialog med de som skal bygge, drive og bo når et område skal utvikles til å bli et attraktivt knutepunkt, sier Knut Guldbrandsen, saksansvarlig i EBAOs styre.

Konferansen tar for seg hvordan Ski kan legge til rette for bolig- og næringsutvikling både frem mot og etter at Follobanen er ferdig utbygd. Hvilken rolle vil utbyggerne spille, og hva skal til for å utløse investeringer i barnehager, skoler – det som kalles kommunal infrastruktur. Ikke minst rettes søkelyset på utviklingen tettest på jernbanestasjonen, der de som planlegger Intercity-utbyggingen har et stort ansvar. Og hvilke hindringer og muligheter ser Ski i møte med andre, offentlige instanser, for ikke å snakke om markedet?

– Dette er problemstillinger som angår de aller fleste knutepunkter som planlegges utviklet, det være seg gjennom ny kommuneplan for Oslo, Plansamarbeidet for Oslo og Akershus eller Intercity-triangelet. Her er det viktig å etablere "best practice" mellom de involverte, det håper vi denne konferansen kan være et viktig bidrag til, sier Guldbrandsen.