Mange gode kandidater til Årets Bygg og Årets Anlegg

Byggedagene og ByggeGalla 2015 nærmer seg nå med stormskritt. Et av høydepunktene under arrangementet er utdelingen av prisene Årets Bygg og Årets Anlegg.

Juryen er nå ferdig med sitt nominasjonsarbeid og det er nominert tre anleggsprosjekter og fem prosjekter i kategorien bygg. De nominerte innen anlegg er Gulli Bru – E16 Fulu-Gulli, Strindheimtunnelen (løsmassetunnelen prosjekt E6 Trondheim - Stjørdal) og Rv. 7 Sokna -Ørgenvika. De nominerte innen bygg er Bjørnsletta skole, kjøpesenteret Fornebu S, Hamar kulturhus, Hurdal skole, kultursenter og idrettshall, og Powerhouse Kjørbo.

Disse åtte prosjektene er meget gode kandidater som alle kan vinne. Juryen hadde, som vanlig, en utfordrende jobb med å finne frem til de nominerte. Spesielt innen Bygg var konkurransen hard. Det er veldig mange prosjekter som blir realisert i løpet av et år. Byggeindustriens årskavalkade, som samler de viktigste bygg og anlegg som blir realisert i løpet av et år, var på 484 sider og omhandler dermed flere hundre prosjekter. Denne oversikten viser med all tydelighet hva som bygges i Norge i løpet av et år. Og selv om ikke alle prosjekter kan beskrives som merkebygg, er alle disse mindre byggverkene selvsagt like viktige for de som er involvert, som prosjektene som begeistrer mange.

En gjennomgang av de nominerte prosjektene viser at det finnes flere arkitektoniske godbiter, og ikke minst inneholder prosjektene mye viktig prosjekteringsarbeid og selvsagt komplisert entreprenørutførelse. Noen av prosjektene kjennetegnes av sine flotte kreasjoner mens andre igjen kan ha kompliserte prestasjoner skjult bak det visuelle. Ikke minst er det også viktig at alle byggverkene tjener sin hensikt.

De nominerte må ennå vente noe før spenningen kan bli utløst. Vinneren blir kunngjort i løpet av ByggeGallaen på kvelden onsdag 18. mars på Radisson BLU Plaza Hotel.

På Byggedagene kan vi også vise til et meget solid konferanseprogram. Du kan se hele programmet her – hvor du også finner påmeldingsmuligheter.

Byggedagene og ByggeGallaen 2015 er noe du ikke bør gå glipp av.