Tom Melbye står med det synlige beviset på at Normet nå er en del av The International Mining Technology Hall of Fame. 

Normet inn i «hall of fame»

Normet, med Tom Melbye i spissen, fikk en plass i The International Mining Technology Hall of Fame da selskapet denne uken mottok en internasjonal pris for sitt bidrag til gruveindustrien.

Prisutdelingen, som blir arrangert av det anerkjente fagtidsskriftet International Mining Magazine, fant sted i Denver i USA.

The International Mining Technology Hall of Fame anerkjenner innovatører som har spilt og spiller nøkkelroller i å fremme og utvikle gruve bransjen. Normet ble hedret for teknologien og kompetansen selskapet formidler innen sprøytebetongområdet.

Det var en tydelig stolt administrerende direktør Tom Melbye som mottok prisen sammen med en liten delegasjon kolleger fra Normet.

– Vi er stolte av å få denne anerkjennelsen for vårt arbeid, utvikling og markedsføring av moderne sprøytebetong. Dette er også en anerkjennelse av sprøytebetong som en trygg, pålitelig og økonomisk løsning for bergsikring i forbindelse med gruvedrift, sa Melby under prisutdelingen.

– Tidligere ble sprøytebetong sett på som en midlertidig og lite holdbar løsning. Jeg håper dette er et tegn på at sprøytebetong nå er akseptert som en viktig integrert del av gruveområdet. Faktum er at sprøytebetong har en like god kvalitet som vanlig betong og noen av de mest prestisjefylte anleggsprosjektene i verden, for eksempel Crossrail i London, bruker sprøytebetong som permanent sikring med krav til levetid på 100 år, fortsatte Melbye.

– Jeg håper vi etter hvert vil se mer bruk av sprøytebetong globalt. Det er fortsatt mange gruver rundt om i verden som ikke har tatt i bruk eller oppdaget denne unike metoden, sa Melbye da han mottok beviset på at Normet nå er en del av The International Mining Technology Hall of Fame.