Juridisk rådgiver

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedMolde
Søknadsfrist12.03.2015

Ved Juridisk- og anskaffelsesseksjonen i Region midt er det ledig en utfordrende stilling som juridisk rådgiver. Juridisk- og anskaffelsesseksjonen er en del av HR- og administrasjonsavdelingen. Seksjonen består pr i dag av 10 tilsatte som er lokalisert i Molde og Trondheim. Kontorsted for den aktuelle stillingen vil være i Molde. Det må påregnes noe reisevirksomhet.

Arbeidsområde

Juridisk- og anskaffelsesseksjonen har en viktig rolle i regionens oppgaveløsning og skal yte faglig støtte, juridisk rådgivning og saksbehandling i forhold til regionledelsen, fem fagavdelinger og de tre vegavdelingene i regionen. Seksjonen har ansvar for regionens anskaffelsesnemnd og har en koordinerende rolle innenfor etatens omfattende anskaffelsesvirksomhet. Stillingene byr slik på allsidig juridisk praksis innenfor et bredt faglig spekter.

Sentrale arbeidsoppgaver ved seksjonen:

- Juridisk rådgivning og saksbehandling innenfor bl.a.

kontrakts- og entrepriserett, offentlig anskaffelse, erstatningsrett, naborett, vegrett, vegtrafikkrett, forvaltningsrett, tingsrett, plan- og bygningsrett mm.

- Arbeid i anskaffelsesnemnda, rådgivning i anskaffelsesspørsmål.

- Rådgivning i oppfølgingen av regionens ulike kontrakter, på anleggs-, vare- og tjenesteområdet, samt spørsmål knyttet til eiendomsforvaltning.

- Klagesaksbehandling, saksforberedelser til tingretten i gebyrsaker, prosessrisikovurderinger, forberedelser til rettsaker og klager til KOFA (Klagenemnda for offentlige anskaffelser).

- Anmeldelser

De som ansettes må påregne oppgaver innenfor hele eller deler av seksjonens oppgavespekter, herunder at arten og omfanget vil kunne variere etter behov og organisering.

Kvalifikasjoner

Søkerne må ha juridisk embetseksamen eller master i rettsvitenskap. Det søkes fortrinnsvis etter jurist med relevant praksis fra de aktuelle fagområdene, men jurister med annen erfaring og nyutdannede oppfordres også til å søke.

Det legges vekt på at du har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, har gode samarbeidsevner i et tverrfaglig miljø, har analytiske evner, er fleksibel og utadvendt og kan jobbe selvstendig.

Annet

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til seksjonsleder Kari Ødegård tlf. 416 64 783

Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. Stillingen inngår i et godt og etablert faglig miljø, og vi kan tilby interessante og utfordrende arbeidsoppgaver. Statens vegvesen har gunstige arbeidstidsordninger og gode pensjons- og forsikringsordninger.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen.

Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes elektronisk - søk her

Bekreftede kopier av vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju. Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf. Offentlighetsloven § 25. Du vil i så fall bli varslet.


Vis flere stillinger: