Isola leverer til prestisjeprosjekt i Polen

Isola har levert dreneringsmatter til parkanlegget til Warsaw Spire i Polen, som også vil bli landets høyeste kontorbygg.

Det bygges mye grønne tak i europeiske storbyer, inkludert Warszawa. Gelamco sitt nye moderne kontorkompleks Warzaw Spire består av tre bygg.

Prestisjeprosjektets høyeste bygg vil strekke seg 220 meter over bakken og 55 meter under, og med det bli polens høyeste kontorbygning.

På grunnivå over parkeringskjeller anlegges det et parkanlegg med grønne soner, gangveier og branngate på totalt 4000 kvadratmeter. Det er i parkanlegget at polakkene har valgt et av Platon-produktene til Isola.

- Isola sin visjon er å være førstevalget når det skal bygges fuktsikkert og energieffektivt.Som del av dette satser Isola på egenproduserte systemer for grønne tak og parkeringsdekker. Vi er derfor stolt over å blitt valgt til å levere sin Platon DE 25 som dreneringsmatte for parkanlegget, sier produktsjef Tommy Gabe i Isola.

Ifølge salgssjef Michal Wilczek for Isola i Øst-Europa var det spesielt stor trykkapasitet og god dokumentasjon som ble avgjørende for kunden sitt valg av drensplate. I områder som skal tåle utrykningskjøretøy, som for eksempel tung brannbil fylt med vann, er det vanlig å fylle knastene til drensplaten med singel 2-5 mm.

Gabe kan også informere om at DE 25 fylt med singel er testet med 107,5 tonn per kvadrat meter (1075 kN) med en maksimum deformasjon på 20 prosent. Han forteller videre at de første 1000 kvadratmeter med DE25 er allerede lagt, mens resten blir levert under våren.

Byggherre Gelamco har en uttalt strategi om å bruke innovative, miljøvennlige og bærekraftige løsninger i sine bygg. Noe som har gitt dem BREEAM Excellent-rating for kontorkomplekset som vil romme 100.000 kvadratmeter.

Isola har lang erfaring med å levere denne type produkt, og har en rekke spennende referanseprosjekter i Polen og verden for øvrig. Produktsjefen nevner; Universitetet i Bialystok (15.000 kvm), Barajas Airport Madrid (63.000 kvm) og Universal Studios Singapore (38 000 m2).