11-SERIE. Den nye Komatsu graveren PC240LC-11 blir vist frem under Intermat og mest sannsynlig også Vei og Anlegg.

Komatsu vil ta dieseltyvene

En dieselkontrollmåler som varsler maskineieren på mail eller tekstmelding hvis dieselnivået synker når maskinen ikke er i bruk, er blant detaljene man finner på Komatsus nye 11-serie gravemaskiner.

– Dieseltyveri er et stort problem mange steder. Med denne dieselnivåteknologien på plass øker muligheten for å avsløre tyvene, sier Kjell Kåre Espedal, salgssjef gravemaskiner i Hesselberg Maskin.

Den nye 11-serien gravemaskiner blir et av høydepunktene på Komatsus Intermat-stand og ifølge Espedal vil de ha med minst en ny modell fra den nye serien til Vei og Anlegg messen. Han forteller at både PC240LC-11, PC290LC-11, PC360LC-11 og PC490LC-11 nå er tilgjengelig for bestilling.

– PC210-modellen i 11-serien er også på trappene, men vi vet ikke eksakt når den blir tilgjengelig, opplyser Espedal.

I likhet med andre maskinleverandører er det de nye avgasskravene som har drevet frem den nye serien. Komatsus 11-serie kommer med steg4 motorer med SCR-teknologi med AdBlue i tillegg til dieselpartikkelfilter.

–Komatsu maskinene fungerer svært bra med dieselpartikkelfilter, men det er selvsagt en trygghet for kundene at vi gjennom Komatsu Care har en garanti på fem år eller 9000 timer på både dieselpartikkelfilteret og SCR-enheten, opplyser Espedal.

Den nye motorteknologien medfører også lavere drivstofforbruk. Komatsu oppgir at den nye 240-modellens gjennomsnittsforbruk ligger seks prosent lavere enn 10-seriemodellen og på 490-modellen er gjennomsnittsforbruket hele ti prosent lavere enn ved forgjengeren.

Verdt å nevne er også at Komatsus velkjente maskinovervåkningssystem – Komtrax - nå kommuniserer med mobilnettet i stedet for satellitt.