Illustrasjon: Statens vegvesen.

OSSA bytter ut spanjoler med nordmenn og svensker

Den spanske entreprenøren OSSA har den siste tiden byttet ut flere spanjoler med norske og svenske arbeidere på tunnelprosjektet Sørkjosfjellet.

- Det er korrekt at mange er dratt. Men disse driver entreprenøren nå og erstatter med norske og svenske arbeidere, sier prosjektleder Gudmund Løvli i Statens vegvesen til Nord24.no.

Før jul hadde avisa Nordlys en reportasje hvor det gikk frem at 50 spanjoler skulle ha Nordreisa som arbeidssted de neste to årene. Nå har altså flere av dem reist hjem til Spania. Arne Rafdal i OSSA mener det er en naturlig utfasing.

- Vi har byttet ut folk, ja. Det er helt normalt. Og det er ulike årsaker til at en ønsker å gjøre justeringer på bemanningen under anleggsarbeid, sier han, og mener at prosjektet har kommet over i en fase hvor det trengs annen kompetanse.

Løvli i Vegvesenet forteller til Nord24.no at det går sakte i prosjektet, men vil ikke utdype noe mer enn at de har daglig kontakt med entreprenøren. Rafdal i OSSA bekrefter at det vil bli noen justeringer i tidsplanen, men at dette skjer i samråd med byggherren.

Prosjektet skal etter planen stå ferdig høsten 2016.

Statens vegvesen stoppet for øvrig OSSAs tunnelarbeider i begynnelsen av desember da det ble avdekket kritikkverdige forhold rundt midlertidig plassering av eksplosiver.

I januar skal OSSA ha utløst en salve i Sørkjosen tunnel i Troms før alle arbeiderne var evakuert fra området.