<p>Per Jæger kunne feire sin 60-årsdag sammen med en rekke personer i og utenfor næringen onsdag. Her sammen med kona Bjørg.</p><p></p>Per Jæger - Rett fra levra – uten filterStyreleder Ole Feet i Boligprodusentene.Rundt 100 personer deltok på feiringen.

Gratulantene sto i kø for Per Jæger

Onsdag 18. februar kunne administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene feire sin 60-årsdag. Feiringen delte han med rundt 100 personer fra hele den utvidede byggenæringen.

Per Jæger har vært en viktig person i byggenæringen gjennom flere tiår. Han har hatt en rekke funksjoner i ulike deler av organisasjonslivet i byggenæringen, som han definitivt har vært med å på prege gjennom alle disse årene. Han har blant annet ledet Boligprodusentenes Forening helt siden etableringen.

Jæger er blant de aller mest kjente talspersonene i næringen – og han er ofte å se i landets aviser og nettaviser. Han sier heller ikke nei til å delta på radio- eller i tv-programmer. Få om noen er så klare i sine meninger om forhold knyttet til næringen – noe som gjør at han blir mye kontaktet av journalistene.

Ved å være såpass hyppig i media kan det nok hende at noen innimellom er uenige i budskapet til Jæger, men det er opplagt at hans stemme i det offentlige rom har vært viktig for næringen.

Dette fik han også mye ros for av de inviterte på feiringen i NHO-bygget onsdag.

Ord som faglig sterk, ærlig, direkte og godt medmenneske ble ofte trukket frem i hilsningstalene – og de var det mange av. Hele 24 taler fikk Jæger overvære på samlingen.

Alle på feiringen fikk med seg hans brennende ønske om en god byggenæring – og da spesielt boligbyggingen i et utvidet samfunnsperspektiv. Jæger mener at så mange som mulig bør få mulighet til å eie sin egen bolig – og at det er et av de viktigste virkemidlene for å unngå store samfunnsforskjeller – slik vi kan se i mange andre land.

Jæger er definitivt også en av personene i næringen som har hyppigst kontakt med regjeringsapparatet, og da spesielt kommunal- og moderniseringsdepartementet – som også var tungt til stede på feiringen. Men han følger også andre offentlige organer og institusjoner som jobber inn mot byggenæringen tett - ikke minst de som deler kontaktflate mot boligprodusentene. Juristen Jæger har opp gjennom årene ledet og deltatt i en rekke utvalg styrer –  spesielt inn mot arbeid med standarder, regler og lovverk.

Hans inderlige ønske om å bygge flere boliger er viden kjent – det samme er uroen over høye boligpriser blant annet som følge av for omfattende og komplisert regelverk.

Hans engasjement strekker seg likevel langt utover selve boligbyggingen. Han har de senere årene blant annet vært tungt involvert i utviklingen av BIM i Norge, han har arbeidet mye med standarder, bekjempelse av heksesot og sist men ikke minst har ledet han BNLs arbeid med å utforme forslag til en ny sentral godkjenningsordning – som vil få stor betydning for byggenæringen i årene fremover.

I tillegg til feiringen var det også lagt opp til et faglig program hvor Geir Barvik, Dag Aarnes og Inger Vold Zapffe sto på scenen – i tillegg til hovedpersonen selv. Innlegget til Jæger hadde fått tittelen "Rett fra levra – uten filter". Altså slik han alltid uttaler seg på næringens vegne.

Byggeindustrien stiller seg i køen av gratulantene.