Direktør Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen. Arkivfoto: Anne-Beth Jensen

Nye energikrav godt mottatt i glass- og fasadebransjen

Glass- og fasadebransjen ønsker de nye energikravene i byggteknisk forskrift velkommen.

Mandag publiserte Direktoratet for byggkvalitet (DIBK) forslaget til nye energikrav til bygg. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har nå forslagene ut på høring. 

Selv om høringsfristen ikke er før 18. mai, har Glass og Fasadeforeningen sitt svar klart allerede.

– Glass og fasadeforeningen har i lang tid tatt til orde for bruk av glass- og fasadekonstruksjoner med bedre isolasjon og applauderer, sammen med blant andre miljøorganisasjonene, forslagene som ble lagt ut til høring mandag, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen Bjørn Glenn Hansen i en pressemelding.

– Våre produsenter kan allerede i dag levere glass-, fasade- og vinduskonstruksjoner som imøtekommer de foreslåtte kravene. Og mer enn det; Glass og Fasadeforeningen er allerede godt i gang med steget videre som innbefatter integrering av solenergi i norske fasade- og takkonstruksjoner, sier han videre.

Klimaendringer

Bjørn Glenn Hansen legger til at vi nærmer oss en tid hvor strømmålere i norske hjem deler av døgnet kan gå baklengs.

– Vi må alle ta ansvar og bli med å løse klima- og miljøutfordringene. Som forening må vi komme til bords med annet enn pris som argument mot innføring av teknologi som tiltak mot klimaendringer og for energieffektive bygg, enda bedre komfort og lavere strømregning for norske huseiere.

Forberedt

– Våre medlemsbedrifter er allerede forberedt på levere neste generasjon glass- og fasadeteknologiteknologi og ligger allerede i dag helt fremst internasjonalt med henblikk på kunnskap og kompetanse. Foreningen arbeider i tillegg på politisk plan med innføring av solenergi som fordypningsområde i fagopplæringen. Ungdommer som i årene framover skal velge yrkeskarriere skal inspireres til å velge glassfaget, sier Hansen.

Hansen ser fram til innføringen av nye energikrav og lover leveranser av produkter og tjenester fra sine medlemmer som vil sikre økonomiske, energivennlige, varige, sikre og funksjonelle løsninger i norske bygg. Det er ikke en gang nødvendig å vente til innføring av nye forskrifter. Løsningene er allerede tilgjengelige, avslutter han.