Jack Fischer Eriksen (til venstre) og Vigleik Antun. Foto:Arne Røed Simonsen / NSR

Nytt samarbeid mot næringslivskrim

Kripos og Næringslivets sikkerhetsråd har inngått en samarbeidsavtale for å bekjempe kriminalitet i og mot det norske næringslivet.

Det skriver NHO i en pressemelding på sine nettsider.

Samarbeidsavtalen ble skrevet under mandag, og skal bidra til å utvikle og styrke samarbeidet for å bekjempe organisert og annen alvorlig kriminalitet i og mot næringslivet, heter det i meldingen.

– Det er sentralt i bekjempelsen av kriminalitet at offentlige etater og næringslivet inngår forpliktende samarbeid slik som vi har gjort i dag, sier assisterende sjef Kripos, Vigleik Antun.

– Avtalen er et viktig steg for å styrke det nasjonale samarbeidet, både på et strategisk, operativt og taktisk nivå mellom politi og næringsliv. Avtalen skal sikre en tettere og mer forpliktende samhandling gjennom felles kompetanseutvikling og virkelighetsforståelse, fortsetter han i pressemeldingen.

Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) og Kripos skal etablere et nasjonalt samarbeidsforum som skal møtes to ganger i året. Dette kommer i tillegg til at Kripos deltar fast i det konsultative rådet til NSR, heter det i meldingen.

– Avtalen skal styrke samarbeidet mellom politiet og næringslivet. Gjennom avtalen forplikter partene seg til å legge til rette for at informasjon kan deles innenfor de rettslige rammene som gjelder og at partene kan utveksle erfaringer, sier Vigleik Antun.

– I tillegg til avtalens innhold, er dette et viktig signal til næringslivet om viktigheten av og viljen til samarbeid, sier NSR-direktør Jack Fischer Eriksen.