Kirsebærtunet, Ladebyhagen

Bydelen Lade i Trondheim er i rask forvandling og OBOS er en av hovedaktørene. OBOS Nye Hjem har nå ferdigstilt 73 leiligheter i Kirsebærtunet, som er 1. byggetrinn i det storstilte prosjektet Ladebyhagen som totalt vil omfatte omkring 600 boligenheter.

Fakta

Sted: Trondheim

Prosjekttype: Leiligheter

Byggherre: OBOS Nye Hjem

Areal: Ca. 6.500 kvm

Prosjektkostnader:
Ca. 280 millioner kroner

Totalentreprenør: Reinertsen

Arkitekt: Tegn_3

Underentreprenører/leverandører: Graving, transport og VA: Tverås Maskin og Transport l Rørlegger: Rørfunn l Ventilasjon: Trondheim Luftteknikk l Elektriker: Argon l Heis: HeisTek Trondheim l Badekabiner: Parmarine l Prefab betong + hulldekker: Contiga l Betong: Unicon l Dører: Dooria l Parkett og granab : RBI Interiør l Kjøkken og garderobe: HTH l Klimavegger: Reinertsen l Tretrapper: Hagen (Stryn-trappa) l Lett tak: Lett Tak l Taktekker: Protan Tak l Sportsboder i kjeller: Foraas områdesikring l Blikkenslager: Dahle Blikk l Glass/alu: Glassbygg l Lås og beslag: Abra Beslag l Murer: Ragnar Skånøy l Maler: Edvardsson l Tekking av gårdsrom: Mestertak Entrepenør l Innv. flis: Murtec l Smedarbeider: Gudowski Bros l Utomhus: Reinertsen l Sedumtak: Anlegg og utemiljø

I midten av februar er 61 av leilighetene i 1. byggetrinn solgt, og interessen er stor. Samlet boligareal for Kirsebærtunet er ca. 6.500 kvm, med en snittpris på ca. 52.000 kroner pr/kvm. Prosjektkostnadene er ca. 280 millioner kroner. Byggene er satt opp av Reinertsen i en total-entreprise.

Kirsebærtunet består av to femetasjes blokker i det sørvestre hjørnet av et stort kvartal som OBOS skal forvandle fra et småindustri- og næringsområde til boliger.

Hele kvartalet er ca. 770 m i omkrets og innrammes av Haakon VIIs gate (nord), Harald Hårfagres gate (vest) og Håkon Magnussons gate (sør og øst). All gammel næringsbebyggelse i kvartalet rives og erstattes av nye boligblokker med et visst næringsareal.

God standard
De to blokkene i Kirsebær-
tunet har henholdsvis 42 og 31 leiligheter. Blokken ut mot hovedveien, Håkon Magnussons gate, har dessuten ca. 500 kvm næringsareal i første etasje. Leilighetene er relativt store; fra 58 til 144 kvm. Hoved-tyngden er på omkring 80 kvm, men det er også flere leiligheter på drøyt 100 kvm. Leilighetene har balansert ventilasjon og oppvarmingen skjer med radiatorbasert fjernvarme. Kirsebærtunet og senere hele Ladebyhagen, vil bli tilknyttet det planlagte avfallsuganlegget på Lilleby.

Begge blokkene i Kirsebærtunet har tre penthouse-leiligheter på taket (5. etasje) med egne takterrasser. Fem av de seks tak-
leilighetene er relativt små (ca. 60 kvm). Alle har en ganske spektakulær utsikt og terrasser som til dels er større enn selve leilighetene. Én penthouseleilighet går over to etasjer og er på hele 144 kvm + 85 kvm terrasse. Den er solgt til en pris på ca. åtte millioner kroner.

Prosjektleder Torkild Lenes i OBOS Nye Hjem, foreller at de i Kirsebærtunet har lagt seg på en god standard som etter dagens krav og forventninger blant annet innebærer eikeparkett på alle gulv, flislagte bad, kjøkken fra anerkjent leverandør, fliser i entré og malte gipsvegger uten lister. Takhøyden er luftig med 2,59 meter og det er store vindusflater/balkongdører. Badene er for øvrig prefabrikkerte moduler fra Finland. Råbygget er reist med stål og betongelementer.

Tegl
Utvendig er blokkene utført i solid og vedlikeholdsvennlig materiale av lys tegl som fasademateriale og sedertre i balkong/ skillevegger og balkong-rekkverk i glass og stål. Også hagen/ rekreasjonsområdene er ekstra påkostet med beplantning, sittegrupper og flislagte gangveier/stier for å øke trivselen.

Hvert av byggetrinnene/tunene i Ladebyhagen vil få et hage-
relatert navn. 2. byggetrinn som er lagt ut for salg, men ennå ikke påbegynt, vil hete Epletunet. Og OBOS gjør det gjennomført; i Kirsebærtunet er det i gårdsrommet allerede plantet kirsebærtrær og i Eplehagen vil det bli epletrær. Hagefølelsen dras også helt opp til takene som er beplantet med sedum.

OBOS ønsker en så variert befolkningsstruktur som mulig og har registrert et vidt spenn av kjøpere og interessenter fra studenter og enslige, til barnefamilier og eldre/pensjonister. Kirsebærtunet er et borettslag. Neste byggetrinn, Eplehagen vil bli et sameie.

Kirsebærtunet ligger mellom Ladeparken (også kalt «Sirkus-parken»), en av byens nye og meget populære bydelsparker i vest, og kjøpesenteret City Lade i øst. Det er gangavstand til meget populære tur/rekreasjonsområder som Korsvika, Ladestien og Ringve. Det er grei adkomst også til shoppingsentrene Lade Arena og Sirkus. Det kollektive transporttilbudet er meget godt både inn til Trondheim sentrum og ut av byen. Det er ca. tre kilometer til sentrum og 30 kilometer til Værnes Lufthavn.

I tillegg til utviklingen/forvandlingen av selve Ladebyhagen-kvartalet, er OBOS som byggherre av Trondheim kommune pålagt å ruste opp veier, fortau og teknisk infrastruktur (inkludert bredbånd) knyttet til kvartalet.


Flere prosjekter