Opplev nifse planter i det tropiske Victoriahuset på Naturhistorisk museum i Oslo. Bildet viser en venus fluefanger med nyfanget flue.

Foto: Kaim-Martin Knaak/Wikimedia Commons

Uæhh – kjøttetende planter!

Ved Naturhistorisk Musum i Oslo står blant annet kjøttetende planter på menyen i vinterferien.

Den som tar turen til Naturhistorisk Museum på Tøyen i vinterferieuka kan få med seg litt av hvert. Selv om deler av museet er stengt, er de fleste dinosaurene og de geologiske utstillingene i  Brøggers hus forstatt å se - i tillegg til de de zoologiske utstillingene i Colletts hus og veksthusene, ifølge en pressemelding fra museet. 

I perioden 14-22 februar blir det mulighet til å løse oppgaver om nytteplanter og kjøttetende planter i Victoriahuset. Opplegget er tilpasset barn, og åpningstiden er 10-17 hver dag.

Kjøttetende planter
Søndag 22. februar blir det omvisning for voksne og barn blant de nifse plantene i det tropiske Victoriahuset. Kjøttetende planter biter ikke, og får sjelden biff eller koteletter (eller menneskefingre) å knaske på.

De fleste spiser insekter og andre småkryp. I Victoriahuset finnes det mange forskjellige arter av slike insektspisere, og i denne omvisningen får de besøkende se nærmere på dem og finne ut hvordan de kan spise insekter når de verken har munn eller mage.

Isskulpturer
Publikum kan også glede seg over isskulpturene som Peder Istad og elever fra 6. trinn på Tøyen skole har bygd foran Tøyen hovedgård.

Les også: Bygger isskulptur i Botanisk Hage

Storstilt åpning av islabyrinten i Botanisk Hage