- Rehabilitering av marine konstruksjoner er en naturlig utvidelse av vår marine virksomhet, forteller Anders Geirsta, regiondirektør i Skanska Industri, Bru og Marine

Skanska satser på rehabilitering av marine konstruksjoner

Skanskas marineavdeling har overtatt hele betongrehabiliteringsavdelingen til datterselskapet Entreprenørservice.

Virksomhetsoverdragelsen gjennomføres for å styrke Skanskas konkurransekraft innen rehabilitering av marine konstruksjoner.

- Rehabilitering av marine konstruksjoner er en naturlig utvidelse av vår marine virksomhet. Vi har tro på markedet fremover. En rekke havner og bruer trenger både rehabilitering og reparasjoner, forteller Anders Geirsta, regiondirektør i Skanska Industri, Bru og Marine

Alle ansatte i den tidligere R-avdelingen til Entreprenørservice har valgt å bli med over til Skanska. Marineavdeling ledes av Tor Ivar Foshaug, og etter omorganiseringen består den av totalt 60 ansatte.

- Vi har tro på at vi skal klare å hente ut noen spennende synergier fra denne omorganiseringen. Når du tar spesialkompetansen på betongrehabilitering som vi nå har fått tilført fra Entreprenørservice og tilfører spisskompetansen vi i Skanska besitter når det kommer til prosjektledelse, så er resultatet rett og slett større konkurransekraft, forteller Tor Ivar Foshaug.

I første omgang vil Skanska prioritere betongrehabilitering av marine konstruksjoner med fokus på vannmeisling, tørrsprøyting og katodisk beskyttelse.