Regjeringskvartalet med S-blokka nederst til venstre. Foto: Statsbygg.

Implenia fikk grunnarbeidsjobben til nytt bygg etter S-blokka

Implenia signerte fredag kontrakt med Kommunal- og moderniseringsdepartementet for grunnarbeidsjobben til nytt bygg etter S-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo sentrum.

Prosjektet innebærer grunnarbeider til nytt bygg etter rivingen av S-blokka, som er første fase av arbeidene for et nytt Regjeringskvartal. Det skal også etableres et råbygg for forsyningsstabilitet for kraft, teknisk kjøling og IKT-drift under terreng. Råbygget vil fungere som en kjellerenhet for det fremtidige Regjeringskvartalet, og også inneholde et sivilt situasjonssenter.

Denne entreprisen omfatter:

- Utsprengning og utkjøring av ca. 100 000 m3 bergmasser. Den største delen av volumet tas ut i åpen byggegrop som sprenges 27 m ned, mens deler av volumet skal tas ut som underjordsanlegg med dels krevende geometri. Bergmassene består blant annet av alunskifer, som klassifiseres som farlig avfall.

-  Stabilitetssikring og vanntetting av skjæringer

-  Riving av betongkonstruksjoner og utsprenging av ny berghall i tilknytning til eksisterende bergrom

-  Utvidelse av eksisterende bergrom og profilutvidelser av tunneler

-  Etablering av rampe og anleggsveier inkludert rørspuntarbeider

-  Levering og montering av telt på 5000 m2 over byggegrop

Det er krevende omgivelser rundt prosjektet, med mye trafikk, en nærliggende brannstasjon og nærhet til Regjeringskvartalet, i tillegg til utfordrende grunnforhold.

Kontraktsummen er på ca. 244 millioner kroner samt opsjon på ca. 75 millioner kroner for bl.a. deponering av bergmassene, og arbeidene vil starte opp i begynnelsen av januar 2015, med planlagt ferdigstillelse i juli 2016. Implenia vil samarbeide med datterselskapene Midtnorsk Betongsprøyting og Implenia Miljø på dette prosjektet.

Implenia har også signert ytterligere to mindre prosjekt den siste uken:

Det ene prosjektet omfatter legging av ny vannledning i Treschows gate, på strekningen Grefsenveien–Lillogata på Sagene i Oslo. Byggherren for prosjektet er Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune. Entreprisen omfatter av konvensjonell graving, etablering av målekum på vannledningsnettet samt etablering av fordelings-/ventilkum på hovedvannettet. Kontraktsummen er på ca. 15 millioner kroner, og arbeidet starter opp i februar 2015 med planlagt ferdigstillelse høsten 2015.

Det andre prosjektet omfatter rehabilitering av eksisterende tunneler på E39 utenfor Flekkefjord. Implenia er underentreprenør til oppdragsgiver Risa AS. Arbeidene består av riving av eksisterende PE-hvelv, strossearbeider, teknisk bolting, sikringsarbeider og reetablering av vann- og frostsikring med nytt PE-hvelv. Arbeidene vil foregå i tunnelene Drangeid, Loga og Austad. Kontraktsummen er på ca. 16 millioner kroner, og arbeidene starter opp i begynnelsen av mars 2015 med planlagt ferdigstillelse i midten av april.