Fannefjordtunnelen. Foto: Statens vegvesenFannefjordtunnelen. Foto: Statens vegvesenFannefjordtunnelen. Foto: Statens vegvesenFannefjordtunnelen. Foto: Statens vegvesenFannefjordtunnelen. Foto: Statens vegvesen

Forbedringer i full fart under Fannefjorden

Statens vegvesen er i full sving med utbedringen av Fannefjordtunnelen i Molde i Møre og Romsdal.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding på sine nettsider fredag.

Utbedringsarbeidet i Fannefjordtunnelen startet i januar, og skal fullføres innen utgangen av november 2015.

Implenia er entreprenør på tunnelutbedringen.

Vegvesenet er, ifølge pressemeldingen, nå ferdig med å rive eksisterende vannsikring i tunnelen, og har startet å bore og montere sikringsbolter, samt bolter for de nye vannsikringsplatene av PE-skum. Arbeidet med å fjerne betong bak rekkverk og pigge bort ujevnheter i fjellet pågår fortsatt.

I deler av tunnelen er fartsgrensen satt ned til 50 kilometer i timen.

– Dette er fordi vi har fjernet deler av betongrekkverket. Betongrekkverk er et trafikksikkerhetstiltak, og når det er fjernet må vi redusere fartsgrensen. Det er også satt opp midlertidig lys i tunnelen som blir værende til slutten av anleggsperioden, skriver Vegvesenet i pressemeldingen.

Neste uke starter også sprengning i tunnelen. Da skal det sprenges for oppretting av nye nisjer for teknisk rom, ny snunisje, nye vifter, samt forlenging av eksisterende havarinisje.

– Vi har fått spørsmål om sikkerhet i tunnelen på dagtid, og vi ønsker å presisere at tunnelen er helt trygg når den er åpen for trafikk. Tunnelen blir inspisert hver morgen før vi åpner den. Vi åpner ikke tunnelen hvis den ikke er trygg, påpeker prosjektleder Torbjørn Vatnehol i meldingen.