Foto: Tore Meek / NTB scanpix

VG: Vegvesenet vurderer midlertidig Skjeggestad-bru

En midlertidig bru på E18 er et av alternativene som nå vurderes av Vegvesenet for å løse problemene rundt Skjeggestad-kollapsen.

Det skriver vg.no fredag.

Man nærmer seg nå en konklusjon på spørsmålet om Holmestrandstunnelen kan brukes som omkjøringsvei for E18 etter Skjeggestadbrua kollapset 2. februar.

– Det er absolutt aktuelt å åpne Holmestrandtunnelen. Vi har derfor bedt Vegvesenet se nærmere på mulighetene for en slik løsning. Men det er ikke bare å sope tunnelen, så er trafikken i gang igjen. Her må det grundige undersøkelser til, understreker samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen overfor Byggeindustrien.

Regionveisjef i sør, Kjell Inge Davik i Statens vegvesen, sier overfor vg.no at man ser på flere alternativer, blant annet en midlertidig bru.

– Det primære er å ta ned den ødelagte brua og stabilisere den andre. Vi vet mer når den blir tatt ned. Vi jobber på spreng for de ulike alternativene. Mye avhenger av den friske brua, eller den som ser frisk ut, sier Davik til nettavisen.

– Alternativene til Holmestrandstunnelen er en midlertidig bru, en såkalt beredskapsbru. Eller en fylling på stedet der brua gikk, sier Davik.