SINTEF Certification-sjef Jan Olav Hjermann.

SINTEF: - Viktig med produktinformasjon

Mer enn 80 byggevareleverandører og myndigheter deltok da SINTEF inviterte til diskusjon av produktdokumentasjon denne uken.

Det skriver SINTEF Certification i en pressemelding fredag.

– Gode spørsmål fra salen viser at produktdokumentasjon er et viktig tema som engasjerer mange. Nå ønsker vi å nå bedre ut til arkitekter, konsulenter, entreprenør-, eiendomsbransje og offentlig sektor. Det er tross alt de som skal bruke byggevarene, og det er derfor viktig at de har nødvendig kunnskap om produktdokumentasjon, sier leder for SINTEF Certification, Jan Olav Hjermann.

Miljødirektoratet driver jevnlig markedskontroll av ulike bransjer, og i 2014 var fokuset rettet mot produsenter, importører og forhandlere av byggevarer, heter det i pressemeldingen. Senioringeniør Heidi Mollan Jensen i Miljødirektoratet presenterte resultatene fra kontrollen under årets SINTEF-diskusjon om produktdokumentasjon.

Kontrollen avdekket avvik hos 24 av 25 bedrifter, skriver SINTEF.

– Ingen av vareprøvene vi kontrollerte, inneholdt ulovlige stoffer, og vi fant heldigvis ingen veldig graverende avvik. Men kunnskapen om regelverket og rutinene for internkontroll sviktet i mange av bedriftene vi kontrollerte. Nå blir det opp til bedriftene å sørge for bedre interne rutiner, sier Jensen.

Avdelingsdirektør Janneke Solem i Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) presenterte resultatene av fjorårets tilsynsarbeid under SINTEF-møtet. I løpet av året hadde DiBK tilsyn på limtre, moduler, CE-merking, røykvarslere, spon/OSB-plater, tetningsmaterialer på rull, og pukk.

For 2015 er det planlagt tilsyn på baderomsmoduler, fugemasser, stål og radonsperre, varslet Solem.

Samtlige presentasjoner og innlegg fra diskusjonsmøtet hos SINTEF kan lastes ned på SINTEF Certifications nettsider.