Byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo kommune og administrerende direktør i LINK Arkitektur Siri Legernes. Foto: Stian Raa / Bymiljøetaten

LINK Arkitektur signerte for klima

LINK Arkitektur signerte onsdag Oslo Klimaavtale.

Det skriver LINK Arkitektur i en pressemelding.

Sammen med byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo kommune signerte LINK Arkitektur onsdag under på Oslo Klimaavtale.

For å nå klimamålene har Oslo kommune etablert klimasamarbeidet «Næring for klima». Samarbeidet er mellom Oslo kommune og virksomheter i Osloregionen, og tanken er at det lokale næringslivet skal ta aktivt del i arbeidet med å nå disse målene, heter det i meldingen fra LINK.

Ved å signere Oslo klimapakt så lover virksomhetene ikke bare at de skal redusere klimagassutslipp i egen virksomhet, men også at de skal bidra til å redusere klimagassutslipp i andres virksomhet, skriver arkitektkontoret.

– Vi ser at vi som arkitektbedrift har stor påvirkning på å redusere klimagassutslippene i våre prosjekter, forteller Ferry Smits, leder for LINK Teknikk & Miljø i LINK.

– Arkitekter kan ved å ta de riktige beslutningene rundt materialvalg, utforming av bygg og landskap redusere klimagassutslippene betydelig uten at dette har stor betydning for kostnadene i prosjektet, fortsetter hun.

Administrerende direktør Siri Legernes uttaler i pressemeldingen at også på hjemmebane har arkitektkontoret tatt klimagrep.

– Ved vårt kontor i Umeå har vi jobbet aktivt med å få redusert våre klimagassutslipp; fra interiør til drift, og er nesten klimanøytral. Dette kan være et flott utgangspunkt og eksempel prosjekt for hvordan vi i eget bedrift kan redusere klimagassutslippene våre, Legernes.