Foto: Knut Storå, Statens vegvesen

Da brua ble påkjørt for tredje gang forsvant den

Alle gode ting er tre sies det, men da gangbrua over E6 i Mosjøen ble påkjørt for tredje gang – måtte den gi tapt.

En brøytebil med lasteplanet oppe rev med seg gangbrua.

– Her snakker vi om en svært uheldig brøytebilsjåfør, for å si det mildt. Han glemte å ta ned kassen på lastebilen etter å ha vært innom veistasjonen, og rev med seg brua, sier kontrollingeniør Knut Storå i Statens vegvesen til Byggeindustrien.

Det var avisa Helgelendingen som først omtalte saken.

Kippermoen gangbru på Hamarheim i Mosjøen har vært påkjørt to ganger tidligere og blitt reparert. Sist gang skjedde det i 2012.

– Den ene gangen var det en kran som traff brua, mens en bom på en gravemaskin tok oppi den andre gangen. Men ingen av de to hendelsene var på langt nær like alvorlig som dette, sier Storå.

Ifølge Statens vegvesens byggeleder på driftskontrakten i Mosjøen, Eyvind Bakken, er det ikke noe ved gangbrua over E6 som skulle tilsi at den er mer utsatt for påkjørsler enn andre lignende bruer.

– Det er en helt vanlig gangbru som det finnes mange andre lignende av rundt omkring. Det er rett og slett snakk om uheldige omstendigheter, sier Eyvind Bakken.

Nå er brueksperter fra bruseksjonen til Statens vegvesen i Bodø på vei til Mosjøen for å se nærmere på skadene.

– De vil vurdere hva som skal gjøres videre med brua og sikre anlegget, sier Bakken.

Det blir en omfattende jobb å reparere den påkjørte gangbrua. Hele spennet må bygges på nytt, og hvor lang tid det vil ta, er uvisst. 

Kippermoen gangbru, som ble bygd i 1992, består av flere elementer. Det er midtseksjonen av brua som er revet rett av.

Foto: Knut Storå, Statens vegvesen