Hallen er på til sammen 5.870 kvadratmeter over to og tre etasjer, og skal brukes til bredde- og eliteidrett. (Foto: MT Højgaard)MT Højgaard har vært totalentreprenør for prosjektet som hadde en opprinnelig kontraktssum på 89 millioner kroner (eks. mva.). (Foto: MT Højgaard)(Foto: MT Højgaard)(Foto: MT Højgaard)(Foto: MT Højgaard)(Foto: MT Højgaard)

Nadderud Arena tatt i bruk

Søndag 8. februar var det klart for offisiell åpning av nye Nadderud Arena. Her ble det konsert med Erik & Kriss samt eliteseriekamper for både damer og herrer.

MT Højgaard har vært totalentreprenør for prosjektet som hadde en opprinnelig kontraktssum på 89 millioner kroner (eks. mva.).

Hallen er på til sammen 5.870 kvadratmeter over to og tre etasjer, og skal brukes til bredde- og eliteidrett. Stabæk Håndball og Haslum Håndballklubb skal sammen stå for driften gjennom selskapet Nadderud Arena AS, hvor Knut Guldbrandsen (til vanlig daglig leder i Moderne Byggfornyelse AS) er styreleder. Guldbrandsen har også vært byggherrens representant i utbyggingsperioden og har vært involvert i prosjektet siden 2006.

– Vi er veldig godt fornøyd med at hallen er åpnet. Det har vært et stort engasjement gjennom hele prosessen, sier Guldbrandsen.

Han mener at det er blitt et både flott og bruksmessig bygg.

– Brukerne er veldig godt fornøyde og vi fikk en pangstart fra første dag. Det har etter åpningen vært mange godord fra brukerne og publikum. Det skal arkitekten Stefan Ekberg fra Terje Rørby AS skal ha mye skryt for, mener han.

Hallen er fullbooket fremover, og mange store kamper for både barn og voksne vil bli spilt den nærmeste tiden.

Første spadestikk til Nadderud Arena ble tatt 1. november 2013, og selve byggingen startet samme dag. Bruksarealet er på 5.870 kvm fordelt på henholdsvis to og tre etasjer, og energibrønner og varmepumper sørger for betydelige besparelser i driftsutgifter. Prosjektet var i utgangspunktet ikke et BIM-prosjekt, men BIM ble likevel brukt for å gjennomføre kollisjonskontroller.

– Dette har vært et spennende prosjekt for oss. Hallen har vært etterlengtet, og det har vært stort engasjement fra de involverte underveis, sier prosjektleder i MT Højgaard, Helene Schiørn.

Blant underleverandørene som MT Højgaard har hatt med seg finner vi blant annet Krøderen Elektro, DTek (rørlegger), GK Ventilasjon, Båssum (brønnboring etter jordvarme), Topaas og Haug, Stenseth RS (plasstøpt betong) og Ruukki (bærende stålkonstruksjoner).

Bygget over kjelleren består hovedsakelig av Ruukki stål sandwich-elementer, frontbygget (inngangspartiet) er pusset mur. I kjelleren er innervegger av betong og finleca.

Hallgulvet er i kjelleren, og her er det muligheter for å spille elitekamper i hallens lengderetning, med uttrukne teleskoptribuner på hver side. Ellers kan tribunene stå inn under gulvet til 1. etasje, slik at det er muligheter for å spille to håndballkamper på tvers, samt innebandy, basket og volleyball. Det er både VIP-tribune og en mediatribune for eliteseriekamper i henhold til krav fra Norges Håndballforbund. Hallen rommer ca. 2.000 tilskuere. I frontbyggets første etasje er det kontorer som skal huse begge klubbene, «minglearealer» og kaféområde. I kjelleren finnes garderober og teknisk rom, og i andre etasje har treningssenteret Gnist sine lokaler.

– Selv om vi har åpnet gjenstår fortsatt noen arbeider både ute og inne før vi kan si oss helt ferdig, men dette er nå i ferd med å bli gjennomført, sier Knut Guldbrandsen.

I forbindelse med utbyggingen av hallen har de fått tildelt 90 millioner kroner av Bærum kommune og det ligger også inne 15 millioner kroner i spillemidler i finansieringen.

– I tillegg har vi fått full momsrefusjon for store deler av utbyggingen, noe som har vært veldig viktig for oss, sier Guldbrandsen.