Fra bygging av Puddefjordsbroen.Fra Ålesund kai i 1905 - året da Christian Stoltz etablerer firmaet.Fra en byggeplass tidlig på 1900-tallet.BetongbilerPuddefjordsbroen under bygging.Stoltz byde Norges første SOS Barnebyer.Fra Oseana på Os.Mathallen i Bergen.

Stoltz Entreprenør med 110-årsjubileum

12. februar fyller Bergensbedriften Stoltz Entreprenør AS, som er en av landets aller eldste entreprenørvirksomheter, 110 år.

Med kjente bygg som Grieghallen, Puddefjordsbroen, Norges første SOS barnelandsby, Oseana kunst- og kultursenter og Torghallen på prosjektlisten, satser bedriften på å fortsette å bygge Bergen i lang tid fremover.

— Vi legger 110 år bak oss og ser frem til de neste 110 årene. Vi er stolte over fortiden vår, men har et fokus på fremtiden, sier administrerende direktør Per Christian Stoltz.

— Vi ønsker å bli oppfattet som en fremtidsrettet og vital 110-åring. Vi fornyer oss både gjennom å satse på videreutvikling av våre ansatte samt gjennom å rekruttere mennesker som ønsker bidra til en fremtidsrettet utvikling, sier han.

Konsernet STOLTZ består i dag av Stoltz Entreprenør AS, boligutvikleren Stoltz Bolig AS og eiendomsselskapet Stoltz Eiendom AS.

Flere priser

Stoltz Entreprenør har i de senere år mottatt eller vært involvert i flere utmerkelser. I 2014 vant selskapet prisen for ”Inkluderende Arbeidsliv” for sitt målrettede og systematiske arbeid for et godt arbeidsmiljø. I 2011 vant Stoltz Entreprenør-lærlingen Pen Say Poe prisen for ”Årets Lærling” i betongfaget i Hordaland Sogn og Fjordane, og i 2010 mottok Oseana kunst- og kultursenter på Os prisen for ”Årets Bygg”, hvor Stoltz var ansvarlig for betongarbeidet.

Fjerde generasjon

Starten på selskapet ble lagt i årene da Norge ble et fritt land etter 1905. Etablerer Christian Stoltz senior kjøpte seg inn i Algaard & Bugge - som da ble Algaard & Stoltz. Christian var med på gjenreisningen av Ålesund etter den store brannen i 1904 og bygget en ny kai i byen. Kaibygging og blokksteinskaier ble en spesialitet for Algaard & Stoltz, og det ble bygget langs kysten fra Egersund i Sør til Harstad i nord.

Etablerer Christian Stoltz var også medvirkende til oppstarten av den landsdekkende entreprenørforeningen EBA.

Per Christian Stoltz er fjerde generasjon sønn som driver selskapet og tok formelt over roret i 2011. Noen år tidligere overtok han sammen med sine to søstre eierandeler i selskapet og sammen er de involvert gjennom styrearbeid og aktivt eierskap.

STOLTZ er i dag engasjert i alt fra tradisjonell byggevirksomhet til ulike spesialentreprenørtjenester og boligutvikling - enten i egen regi, sammen med andre eller for andre byggherrer.