Kontraktsrådgiver vegdrift i Region nord

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region nord
FylkeFlere fylker
StedBodø / Tromsø
Søknadsfrist24.02.2015

Statens vegvesen har ansvar for drift og vedlikehold av veger, bruer, tunneler og tilhørende tekniske installasjoner. Dette løses gjennom flerårige kontrakter med en rekke forskjellige entreprenørforetak.

For å bidra til fortsatt utvikling, koordinering og oppfølging av driftskontrakter i fylkene Nordland, Troms og Finnmark, trenger Veg- og transportavdelingen i regionen en ny rådgiver. Arbeidssted vil i utgangspunktet være Bodø eller Tromsø, men andre kontorsted i regionen kan også vurderes.

Den som tilsettes vil inngå i et regionalt rådgivermiljø med forankring innen investering, drift og vedlikehold. Her inngår bl.a. byggherre-HMS, samhandling, prosjektadministrasjon, konkurransegrunnlag, vedlikeholdsplaner, kostnadsberegninger og kvalitetsstyring.

Arbeidsoppgavene vil ligge innenfor flere av feltene:

  • Iverksette og følge opp arbeidet med nye konkurransegrunnlag i regionen
  • Implementere endringer i kontraktbestemmelser, prosessbeskrivelser mm
  • Kvalitetssikre konkurransegrunnlag og administrere kunngjøringer
  • Vedlikeholde prisdatabase, utarbeide prisanalyser og kostnadsoverslag
  • Bidra til prosessen for tildeling av driftsmidler til kontraktene
  • Intern rådgivning om kontraktenes ansvar, ytelser, sanksjoner mm
  • Bidra i utviklingen av beskrivelser for kontraktenes ytelser og bestemmelser
  • Fremskaffe budsjettgrunnlag for drifts- og vedlikeholdskontrakter
  • Delta i administrasjonen av regionens samlede vedlikeholdsplanlegging
  • Lede eller delta i samhandlingsprosesser innenfor kontraktsforhold
  • Analyse, utredning og internrevisjon med hovedvekt på drift og vedlikehold

Krav og forventninger til den som skal fylle stillingen:

Det kreves utdanning fra universitet eller høgskole, minimum 3-år. Ved omfattende og relevant praksis kan utdanningskravet fravikes. Faglig er det ønskelig med forankring innen aktuell infrastruktur, men også høyere utdanning innen FDV, logistikk, økonomi, jus eller prosjektadministrasjon vil bli vurdert. Utdanning i offentlige anskaffelser og kontraktsrett vil uansett være interessant.

Det kreves praksis som samsvarer med stillingens ansvar og nivå. Det er ønskelig med praksis fra prosjektadministrasjon og offentlige anskaffelser, gjerne innenfor aktuell infrastruktur. Erfaring fra rådgiver-, byggherre- eller entreprenørvirksomhet vil være en fordel, men også industriell produksjon, revisjon eller kvalitetsstyring vil bli vurdert.

Det er nødvendig med solid arbeidskapasitet og gjennomføringskraft i kombinasjon med preferanser for nøyaktighet og dokumentasjon. God, skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk er en forutsetning. Det samme gjelder generelt gode IT-ferdigheter og evne til å sette seg inn i styringssystemer.

Vi tilbyr også disse godene:

  • Introduksjonsprogram og fadderordning
  • Egne lederutviklingsprogram (for lederstillinger)
  • Fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • Pensjonsordning og mulighet for boliglån I Statens pensjonskasse
  • Etatsskoler og gode muligheter for faglig og personlig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk. Stillingen har en prøvetid på 6 måneder.

Flere opplysninger om stillingen kan fås hos seksjonsleder Frode Rinnan, tlf. 941 48 035, eller e-post: frode.rinnan@vegvesen.no

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Statens vegvesen skal preges av mangfold, der våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Attester og vitnemål vil vi etterspørre senere i forbindelse med et eventuelt intervju.

Søk stillingen her