Fire skadd i togulykke i Trondheim

Fire personer ble mandag morgen lettere skadd i en togulykke på jernbanestasjonen i Trondheim. Ulykken skjedde da toget fra Røros ikke klarte å bremse.

Toget kjørte inn i en såkalt buttstokk. Nødetatene var i morgentimene på stedet sammen med jernbanepersonell.

– Ingenting tyder på stor hastighet, men vi vil få tilgang på opplysninger fra fartsskriveren i toget, samt NSBs overvåking inne på sentralbaneområdet. Opplysningene blir tilgjengelige for Havarikommisjonen som er på vei hit samt våre kriminalteknikere, opplyser innsatsleder Roger Mogstad i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Lette skader

Ulykken ble meldt til politiet klokken 7.44 mandag. Det ble først opplyst at tre personer, blant dem to menn og en kvinne, var skadd. Politiets operasjonsleder Ebbe Kimo opplyste senere at til sammen fire personer ble skadd. Alle slapp unna med lettere skader, la Mogstad til ved 9.30-tiden mandag.

– Det er snakk om brudd-, nakke- og hodeskader, sier Mogstad.

De skadde ble sendt med ambulanse til St. Olavs hospital. De øvrige som var om bord i toget, forlot stedet på egen hånd.

– Det var 40-50 passasjerer på toget. De skadde fikk behandling på stedet, mens de øvrige passasjerene gikk hver til sitt, opplyser Mogstad.

Toget kom fra Røros, opplyser pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken var mandag formiddag ukjent.

– Vi fikk melding om at toget kjørte inn i det NSB kaller en endebutt der skinnegangen slutter inne på sentralstasjonsområdet. Det er vanskelig å si noe om årsak, men NSB antyder at kanskje sjøvann har blitt spylt over moloen og veien og inn på jernbaneområdet i forbindelse med stormen i helgen, og at det kan ha hatt betydning for ulykken. Men det er noe som Havarikommisjonen og etterforskningen forhåpentligvis vil avdekke, sier Mogstad.