Mange deltakere på BIM-kurs i januar.

Populære sertifiseringskurs for åpenBIM

Mange rådgivende ingeniører velger å oppgradere sin kompetanse på åpenBIM. Nå blir det nye muligheter for sertifisering og kompetanseheving.

På grunn av stor etterspørsel etter åpenBIM-kompetanse arrangeres det nå i mars kurs i Bergen, Stavanger og Kristiansand. Det er også planer om nye kurs i Oslo og Trondheim. Det jobbes i tillegg med å få på plass kurs i byer i Nordland og Troms i nær fremtid.

- Det ble arrangert et kurs i Oslo i fjor sommer, og et nå i januar. Begge har hatt over 50 deltakere, så det er tydelig at det er et behov for kunnskap og sertifisering, sier adm. dir. Liv Kari Skuland Hansteen i RIF.

Bakgrunnen for kursene er blant annet at buildingSMART har utarbeidet læreplaner for åpenBIM-sertifisering. RIF ser at byggherrer vektlegger åpenBIM-kompetanse som en viktig del av tildelingskriteriene, og det er ventet at åpenBIM-sertifisering vil bli et byggherrekrav i nær fremtid. På bakgrunn av buildingSMART sin læreplan har RIF utviklet et basiskurs som går over en dag. Senere vil det også komme spesialiserte kurs rettet mot bl.a. byggherrer, entreprenører og rådgivere.