Avdelingsdirektør ressursavdelingen

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedMolde
Søknadsfrist22.02.2015

Statens vegvesen Region midt har ansvar for Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag med en forventet omsetning på over 6 mrd. kroner i 2015. Regionvegkontoret er lokalisert i Molde. Det er avdelingskontor i Ålesund, Molde, Trondheim og Steinkjer.

Stillingen kunngjøres fordi tidligere avdelingsdirektør for ressursavdelingen har gått over i en annen lederstilling i Statens vegvesen Region midt. Kontorsted for stillingen er regionvegkontoret i Molde.

Om avdelingen og stillingen

Ressursavdelingen består av over 200 høyt kvalifiserte og kompetente medarbeidere fordelt på seks ulike fagseksjoner: plan og prosjektering; trafikk; berg og geoteknikk; lab og vegteknologi; eiendom og bru og ferjekai. Medarbeiderne er fordelt på alle regionens avdelingskontor. Ressursavdelingen er en intern tjenesteleverandør som arbeider oppdragsbasert etter bestilling fra de andre avdelingene. I tillegg til å utføre oppdrag selv, forvalter og koordinerer avdelingen en rekke store konsulentavtaler. Avdelingen har også nasjonalt spesialistansvar for følgende fagområder: ferjekaier (prosjektering og drift), stålbruer (prosjektering) og laboratorium (overbygningsteknologi).

Avdelingsdirektøren har ansvar for ressursavdelingens styring, utvikling og resultater. Stillingen rapporterer direkte til regionvegsjefen og inngår i hennes ledergruppe. Det forventes derfor at man er aktivt med i ledelsen og utviklingen av hele Statens vegvesen Region midt. Stillingen innebærer utstrakt kontakt og samarbeid med andre enheter i etaten.

Kvalifikasjoner

Vi krever at du har minimum fire års utdanning fra universitet eller høgskole. Du har ledererfaring med gode resultater fra offentlig og/eller privat virksomhet. Det er ønskelig med god forståelse og kjennskap til offentlig forvaltning, samferdselssektoren, politiske prosesser og hvordan samfunnet fungerer. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ønsker vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Vi legger stor vekt på at du har de personlige egenskapene som trengs for å lede en så stor avdeling. Du er en resultatorientert og handlekraftig leder. Du har gode samarbeidsegenskaper og evner å motivere og utvikle dem du jobber sammen med.

Du må påregnes en del reisevirksomhet. Stillingen forutsetter at du har sikkerhetsklarering eller at slik kan gis.

Et godt sted å jobbe

Vi tilbyr ryddige og gode statlige tilsettingsvilkår, herunder lønn etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk samt særskilt godtgjørelse som kompensasjon for tilgjengelighet og ubekvem arbeidstid. Statens vegvesen har egne lederutviklingsprogram og et sterkt fokus på både faglig og personlig utvikling.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen.

Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Mer informasjon og søknad

Spørsmål om stillingen rettes til regionvegsjef Berit Brendskag Lied, tlf 971 30 087. Søknad med CV sendes via vegvesen.no/jobb senest 22.2.2015. Originale vitnemål og attester tas med til et eventuelt intervju.

Søk stillingen her

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. En anmodning om å være unntatt offentlighet må grundig begrunnes i søknaden med hjemmel i § 25 i offentlighetsloven. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.


Vis flere stillinger: