Illustrasjonsfoto

Skrinlegger gigantsykehus i Oslo

Planene om å bygge et nytt stort sykehus i Oslo er skrinlagt.

Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus sier til TV 2 at det på nåværende tidspunkt er lite realistisk å finansiere prosjektet, det såkalte Campus Oslo.

– Vi har hatt en omfattende høringsrunde og lyttet til innspillene vi har fått. Vi har også gjennomført en grundig, ekstern kvalitetssikring av alle alternativer i den første rapporten. Vi ser nå at full samling på Gaustad på det nåværende tidspunkt synes lite realistisk å finansiere, sier Erikstein.

Planen var å få til en samlokalisering på Gaustad-området, noe som også skulle innebære å legge Ringveien i tunnel. Prislappen ville komme på om lag 40 milliarder kroner.

I stedet er planen å gå for flere mindre alternativ, blant annet et eget sykehus til Oslo. Hvor dette skal ligge er uklart, men både Aker og en sentral plassering på Oslo Øst har tidligere vært lansert.

Arbeiderpartiets Jan Bøhler har flere ganger pekt på at Campus Oslo ikke har støtte i Stortinget. Han mener det mest akutte er å få på plass lokalsykehus, og at det har blitt oversett i denne prosessen.

Frps gruppeleder i byrådet, Carl I. Hagen, sier til NTB at det er gledelig at sykehusledelsen har tatt til fornuften og at det er på høy tid at Aker sykehus blir rustet opp.

Han vil nå ta initiativ til at det blir skrevet et brev om saken til regjeringen og ta sykehussituasjonen i Oslo opp i byrådet.