Lysveggen i Ø.Trangt om plassen da Ø åpnet torsdag.

Åpnet Østbanehallen etter halvannet år med renovering

Byrådsleder Stian Berger Røsland og Riksantikvar Jørn Holme var blant dem som tok del i gjenåpningen av Østbanehallen. Bygget nederst på Karl Johan fremstår som et helt nytt bygg innvendig.

Aktører som har vært involvert i jobben:

Rådgivere

· Arkitekt: Mellbye Arkitektur Interiør AS

· Prosjekt byggeledelse: Aase Byggeadministrasjon AS

· Elektro: ÅF Norge AS

· VVS: ÅF Norge AS

· Lysdesign: ÅF Norge AS

· Antikvarisk rådgivning: Høyer-Finseth AS

· Bygningsteknikk: Høyer Finseth AS

· Brannrådgivning: Norconsult AS

· Akustikk: Brekke & Strand AS

Entreprenører

· Bygg: AF Gruppen AS

· Elektro: Lys & Varme AS

· Rør: Pronova AS

· Ventilasjon: GK Norge AS

· Automatikk: SRO AS

· Lysvegg: Kreativ Plast AS

Trond Rusten er prosjektdirektør i ROM Eiendom, og har ledet

arbeidet fra første stund. Han forteller at det var en utfordring å tilpasse bygget til dagens tekniske krav, samtidig som man skulle beholde den autentiske gamle hallen.

– Østbanehallen fortjener all den respekt det kan få. Bygget er et signalbygg i Oslo, både arkitektonisk og kulturhistorisk. Oppgaven med å gi bygget sin verdighet tilbake er ikke noe vi har tatt lett på. Vi har gått løs på oppgaven med stor respekt for byggets arkitektoniske verdier, og vi i ROM Eiendom er stolte over resultatet, sier Rusten som vil berømme samarbeidet både med byantikvar og riksantikvar.

– Vi tror Ø vil gi både Osloborgere og tilreisende en enda større grunn til å besøke Bjørvika. Tilbudet her skiller seg fra alt annet i byen, fra restaurantene til den arkitektoniske utformingen som skaper en helt unik følelse av å være ute, året rundt, forteller han.

- Ny og viktig brikke i fortellingen om Oslo

Byrådsleder Stian Berger Røsland mener Østbanehallens nyåpning kommer til å gjøre Norges største kollektivknute til en destinasjon i seg selv, og han roste alle bidragsyterne som har hjulpet til med å oppdatere dette viktige kulturminnet:

- Vi vet at Oslo er en storby i stor vekst, og dette vil hjelpe til med å løfte frem historien til byen. Dette kommer til å bli en viktig brikke i fortellingen om Oslo, sa Berger Røsland, før han kuttet båndet og offisielt ønsket de første besøkende velkommen.

Arrangerer egen åpningsfestival

I dagene etter åpning har ROM Eiendom sammen med leietagerne valgt å arrangere en egen åpningsfestival. Her skal de besøkende både få teste hva de ulike konseptene faktisk går ut på, og få oppleve noe helt spesielt hos hver enkelt leietager. Festivalen byr på en rekke aktiviteter som ølparring, blomsterskole og gratis håndmassasje.

Førstkommende søndag avsluttes åpningshelgens med barnas dag, og det vil bli skattejakt i regi av VisitOSLO, is-workshop hvor barna kan få laget egen is, ansiktsmaling og tegneaktiviteter.

Les også: Planter tropiske giganttrær i Østbanehallen