Fornyet UVB-bygget på Haakonsvern

Med kort frist og stramt budsjett har Forsvarsbygg forvandlet det slitte og utdaterte UVB skolebygget på Haakonsvern til moderne kontor- og undervisningslokaler for MTB-våpenets treningssenter.

I forbindelse med byggingen av det nye helikopterdetasjementet på Haakonsvern (HDH), måtte Missiltorpedobåtvåpenets treningssenter (MTBVTS) flytte ut fra dagens lokalisering ved nye HDH, og ned til det gamle og slitte skolebygget til undervannsbåtvåpenet (UVB) fra 1962. Dette for å gi plass til Luftforsvarets personell i bygget ved HDH.

– Gleder oss

Etter noen hektiske måneder med oppussing og innredning, var det mandag duket for overlevering av det nyoppussede UVB skolebygget fra Forsvarsbygg til MTBVTS.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan bygget har blitt. Det var ikke så mye å skryte av før oppussingen ble satt i gang, men nå gleder vi oss til å flytte inn sier Sjef MTB-våpenets treningssenter, Rune Lauritsen.

– Jeg synes vi har fått veldig mye ut av et forholdsvis lite budsjett. Det var viktig at dette prosjektet ble levert i tide, slik at brukerne kom seg ut av bygget hvor HDH-prosjektet nå skal inn, sier prosjektsjef i Forsvarsbygg, Bjørn Tore Rognstad.

Tidløst og slitesterkt

Totalt har Forsvarsbygg pusset opp nesten 800 kvadratmeter bl.a. bestående av auditorium, klasserom, møterom, cellekontorer, lunsj- og pauserom samt garderober og sanitæranlegg.

– Dette var et bygg som var veldig godt slitt. Vi har vært nøye med å velge materialer som er prisgustige, men samtidig tidløse og slitesterke for at vedlikeholdet skal bli så enkelt og billig som mulig. Alle gulv, vegger og tak er pusset opp, taket er delvis skiftet og isolert på nytt. Alt av teknisk utstyr til elektrisitet, ventilasjon og brannanlegg er nytt, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Linda Løtvedt Aas.

Ved hjelp av vedlikeholdsmidler, har Forsvarsbygg også fått skiftet ut sanitæranleggene, alle dørene og rekkverk i trappeoppgangen. Til våren er det planlagt utbedring av den utvendige fasaden.

Høy gjenbruksfaktor

– På inventaret har vi hatt høy gjenbruksfaktor. Det meste av møbler til kontorene er gjenbrukt, mens klasserommene og lunsjrommet har fått nytt inventar, sier inventarrådgiver i Forsvarsbygg, Mariann Davidsen.

– Vi er veldig godt fornøyd med samarbeidet vi har hatt med Forsvarsbygg. Det har vært et veldig fint og godt samarbeid både med Forsvarsbyggs prosjektledere og innredningsrådgiverne i dette prosjektet, sier Lauritsen.