Kringsjå Terrasse

På Kringsjå rett over Leirvik på Stord har Valvatne Bygg ført opp et leilighetsbygg der alle leilighetene har fått panoramautsikt.


Fakta

Sted: Leirvik, Stord

Prosjekttype: Nybygg, bolig

Salgssum: 92 millioner kroner

BRA: 2.207 kvm

Tiltakshaver: Kringsjå Terrasse Stord

Hovedentreprenør: Valvatne Bygg

Arkitekt: Arkitektkontoret
Brekke Helgeland Brekke

Rådgivere: Hovedrådgiver: Omega Areal l RISprinkler: Vest consult

Underentreprenører/leverandører: Grunn og betong: Engevik & Tislevoll l Taktekking: Nygaard Tak l Glass-
rekkverk: Hamre l Stålarbeider: SN Staalbygg l Vinduer og balkongdører: NorDan l Ytter- og innerdører: Bygg1 l Blikkenslager: RHS l Tømrer: Valvatne Bygg l Maler og flislegger: Fargerike Malerboden l Parkett: Boen l Rørlegger og sprinkler: Rør og Handverk Service l Elektro: Hus Elektro l Branntetting / ventilasjon: Fronta Ventilasjon l Lås og beslag: Låsservice l Kjøkken: JKE l Heis: Ing Stein Knudsen l Port: Windsor l Byggevarer: XL Bygg Valvatne l Transport og mottak byggavfall: Haugaland Gjenvinning

Tiltakshaver er Kringsjå Terrasse Stord AS. Bygget er ført opp i delte entrepriser. Valvatne Bygg har utført tømrerarbeid og vært hovedbedrift.

Bygget har to fløyer i 90 graders vinkel mot hverandre og et midtbygg, og i bakkant av bygget ligger det et skjermet uteområde.

God utsikt
Sivilarkitekt Jan Ove Bjørheim i Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke forteller at grunntanken har vært å gi leilighetene både god utsikt og et lunt uteområde.

De måtte også ta hensyn til adkomst og topografi. Et særpreg ved bygget er at tak og dekker er utformet slik at det ser ut som om de svever.

– Det mest krevende var å få til flotte leiligheter i øverste etasjer. Det har også vært en utfordring å plassere gode kommunikasjonsveier, sier Bjørheim.

Største prosjekt
Tomten er ifølge styreformann Reinert Valvatne i Valvatne Bygg på knapt fire mål og ligger på et flatt parti i en fjellknaus nordvest for Leirvik sentrum.

Grunnen består av fjell. Bygget har bærende konstruksjon av plasstøpt betong kombinert med oppspente betongelementer. Taket er flatt og består dels av betong og dels av stålplater. Fasadene er kledd med trepanel og Cembrit-plater.

– Dette er det største prosjektet vi har hatt, så vi har lært mye av det. Koordinering av mange fag var både krevende og lærerikt, men byggingen har gått greit, sier Reinert Valvatne.

24 leiligheter
Bygget har 24 leiligheter med et samlet BRA på 2.207 kvm. Samlet salgssum er 92 millioner kroner. Den midterste delen av bygget har tre etasjer med leiligheter, sidefløyene har to etasjer. Under bygget ligger det et parkeringsanlegg.

De 24 leilighetene har en høy standard og er fra 49 til 135 kvm. Solforholdene er gode og alle leilighetene har terrasser eller balkonger. Fra leilighetene er det flott utsikt over Leirvik sentrum, Sunnhordlandsbassenget og fjellene i Kvinnherad.

Alle leilighetene har universell utforming og egen biloppstillings-
plass i parkeringsgarasjen. Området bak bygget er pent opp-
arbeidet med grøntareal, brustein, belysning og lekeapparater. Ved innkjørsel til området ligger gjesteparkering.

Tek10
Kringsjå Terrasse er prosjektert og ført opp etter Tek10. Opp-
varming skjer med vannbåren varme og elektrisitet. Bygget har en luft til vann varmepumpe og kan samle opp overskuddsvarme i en bereder. Alle leilighetene har balansert ventilasjon med varme-gjenvinning. Hele bygget er sprinklet, også parkeringsgarasjen.


Flere prosjekter