De siste fire årene har det vært en liten økning i gåing og sykling. Men også kollektivandelen har økt, ifølge undersøkelsen.

Vi reiser lengre – og litt mer kollektivt

Ola og Kari nordmann gjennomfører mer enn tre reiser per dag, og forflytter seg 10 kilometer lengre enn for 12 år siden.

Det viser den nasjonale reisevaneundersøkelsen som Transportøkonomisk Institutt (TØI) offentliggjorde mandag. I den omfattende kartleggingen har mer enn 60.000 nordmenn gitt opplysninger om sine reisevaner.

Reiseaktiviteten er preget av våre daglige gjøremål. De fleste av våre daglige reiser er korte. Hver og en av oss bruker i snitt 78 minutter på å reise 47 kilometer daglig. Trenden er at vi gjennomfører like mange daglige reiser som før, men reiser litt lenger enn tidligere

De siste fire årene har det vært en liten økning i gåing og sykling. Men også kollektivandelen har økt, ifølge undersøkelsen.

Andelen nordmenn som har tilgang på et kollektivtilbud med minst fire avganger i timen og under en kilometer til nærmeste holdeplass, har økt siden forrige undersøkelse. Nå er det 30 prosent som har et så godt tilbud, og flest i Oslo (83 prosent).

Blant utenlandsreisene er hele 57 prosent av reisene knyttet til ferie eller fritid. Ytterligere 17 prosent er private ærend, mens bare 11 prosent av utenlandsreisene er arbeidsrelaterte.