Studentsamskipnaden saksøkte Multiconsult og Norsk Betongindustri, etter at studentboligene ble to år forsinket og 200 millioner kroner dyrere. Totalt lød kravet på 300 millioner kroner. (Foto: Ole Harald Dale)

Multiconsult og Norsk Betongindustri vant mot Studentsamskipnaden

Etter en trøblete utbygging av studentboligene på Grønneviksøren i Bergen krevde Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) 300 millioner i erstatning. Nå har de ifølge bt.no tapt i retten.

Studentsamskipnaden saksøkte Multiconsult og Norsk Betongindustri, etter at studentboligene ble to år forsinket og 200 millioner kroner dyrere enn planlagt. Inkludert merkostnader krevde samskipnaden 300 millioner kroner i erstatning for prosjekterings- og utførelsesfeil.

Per Kristian Knutsen, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Bergen, sier til bt.no at SiB er høyst overrasket og skuffet, og vil vurdere å anke.

Ifølge dommen fra Bergen tingrett må SiB nå ut med totalt cirka ni millioner kroner, det meste i form av saksomkostninger til Multiconsult.

Studentboligene skulle ha stått klare i 2011. Først i august 2013 kunne studenter ta hyblene i bruk.

Kommunikasjonsleder Gaute Christensen i Multiconsult sier de er veldig godt fornøyd med utfallet i tingretten.

- Konklusjonen er i tråd med det vi har sagt hele veien. Det har vært en omfattende og ressurskrevende sak som vi nå håper er avsluttet med denne dommen, sier han til avisen.

Advokat Svein-Dag Karlstad i advokatfirmaet Schjødt representerte Norsk Betongindustri i rettssaken. Han betegner dommen som en fullstendig seier.