<p>Slik kan Tjuvholmen på Hamar se ut om noen år. Illustrasjon: Kraft Arkitektkontor</p>Illustrasjon: Kraft ArkitekterIllustrasjon: Kraft ArkitekterIllustrasjon: Kraft Arkitekter

Vil bygge 28 etasjers høyhus på Tjuvholmen

BoligPartner har planer om å reise et 28-etasjers høyhus på Tjuvholmen på Hamar .

Finansavisen forteller om de spenstige planene til boligbyggeren. Det er gjennom søsterselskapet Tjuvholmen Eiendom, og i samarbeid med blant andre Hamar kommune og Rom Eiendom.

- Vi ser for oss en kombinasjon av leiligheter, kontorer og hotell, bestående av et høyhus i 20-28 etasjer, sier økonomidirektør i BoligPartner og daglig leder i Tjuvholmen Eiendom, Arnt Helge Høyem til Finansavisen.

Han forteller at prosessen har pågått i fire år, og i dialog med Hamar kommune. Dessuten samarbeider de med andre aktører i området, et område ved Mjøsas bredd er som også blant annet vil huse byens nye jernbanestasjon.

Selve Tjuvholmen – altså den i Hamar – har blant annet vært en gammel søppelfylling. Nå ligger hovedkontoret til Boligpartner der, og 80 ansatte har arbeidsplass der.

Like i nærheten har Utstillingsplassen Eiendom (UPL)planer om å bygge 200 leiligheter. De håper i løpet av kort tid å lage et reguleringsforslag sammen med kommunen, forteller UPL-direktør Tron Sanderud til Finansavisen.